Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Måske spiseforstyrelse.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige å 15 år.

Det er meget fint, at du er opmærksom på, at der er noget, der ikke fungerer med din spisning. Du har ret i, at de syptomer, du fortæller om, kan ligne en spiseforstyrrelse. Derfor er det så godt, at du stopper op nu og beder om hjælp. Så er der en god chance for, at dine symptomer ikke udvikler sig mere.

Du har i 2 år gået og haft det svært med dig selv. Det er lang tid, og det må have været nogle svære år for dig. For at klare det har du valgt at cutte. Du har nok ikke vidst, hvordan du ellers skulle komme igennem dine svære år. Selv om det kan føles som om, cutting gør den indre smerte mindre, har du nok opdaget, at det kun varer kort tid. Din situation har nemlig ikke ændret sig. 

Så det bedste, du kan gøre, er at bede om hjælp og fortælle andre om de svære ting i dit liv. Det har du gjort nu. Godt!

Du skriver, at du lukker af, når din mor vil tale med dig. Jeg kan godt forstå, at du synes, det er svært at lukke op, men hvis du har tillid til, at din mor vil dig det godt, skulle du måske prøve at finde modet i dig selv. Der kan være mange grunde til, at du lukker af. Måske er du bange for at gøre hende ked af det? Eller måske er I ikke vant til at tale om svære ting? Eller måske er du flov over, at du har det svært? Eller??

Jeg kender jo ikke din mor, men jeg tænker, at hun gerne vil hjælpe dig, siden hun har spurgt dig.  Det lyder som om din mor har bemærket, at du ikke trives. Så måske går I begge to hver for sig og er bekymrede.

Når det er svært for dig at tale med din mor, vil jeg foreslå, at du viser hende dit brev og mit svar. Så kan I snakke videre ud fra det. Du kan også ringe til BørneTelefonen og øve dig på, hvad du kan sige sammen med en rådgiver. Det er der mange andre, der har haft glæde af. 

Hvis du stadig ikke synes, du vil snakke med din mor, vil jeg foreslå, at du snakker med en af dine lærere. Prøv at tænke på, hvem af dine lærere du bedst kan snakke med. Hvem er god til at lytte til jer elever?

Det aller vigtigste er, at du nu er begyndt at fortælle om det, der er svært i dit liv. Det er helt sikkert det første skridt til at få det bedre, så bliv ved med det.

Der er en organisation, der er rigtig dygtige til at hjælpe og støtte unge, der skader sig selv. Du kan finde den på www.selvskade.dk Hvis du får talt med din mor, kunne I måske sammen kigge på den og se, hvilken hjælp de kan tilbyde dig.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat