Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Må jeg godt vise mine selvskadende Ar?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej

Jeg kan godt forstå, at du er stolt over, at du ikke har selvskadet i 2 måneder. Det siger noget om, at du er blevet god til afvise selvskade-trangen, når den melder sig.

Du kan være helt rolig, for du kan nemlig ikke komme til at ‘smitte’ tilfældige mennesker, du møder. Hvis folk på gaden eller stranden skulle se et glimt af dine lår, er det helt ligegyldigt. Du behøver ikke ‘tage hensyn’ til andre mennesker ved at dække dig til. Du kan gå i dét tøj, der passer dig.

Du skriver, at mennesker du er sammen med, nogle gange foreslår dig at dække lårene – for din egen skyld! Jeg kan se på dit brev, at de ikke behøver at beskytte dig på den måde. Du virker nemlig ligeglad med, om folk skulle få et glimt af arrene. Måske kunne du sige ligeud til dem, at du faktisk er OK med at gå i shorts, som andre gør, når det er varmt- og at de ikke behøver at passe på dig.

Måske er det rart for dem at vide, at du godt kan se deres gode vilje, og at de bare prøver at passe på dig. Du kan prøve at formulere budskabet så venligt – men bestemt – som muligt. På den måde får du fortalt, at det er kun dig, der bestemmer over din krop – uden at skubbe personerne fra dig.

Hvis du er bekymret for, om din familie bliver påmindet om noget, når de ser arrene, så synes jeg, at du skal spørge dem. Jeg kan godt forstå, hvis det kan føles lidt svært at komme i gang med dén samtale. Derfor giver jeg dig dette link, hvor du måske kan finde lidt inspiration til at starte en samtale: https://bornetelefonen.dk/snak/

Jeg håber, at du får talt med din familie om de tanker og følelser, som arrene måske vækker hos dem. Der er gode chancer for, at en samtale kan virke afdramatiserende på alle, når din familie får at vide, at du har det OK med at hoppe ned i dine shorts, når du har det varmt!

Hvis du skulle få reaktioner, du ikke havde regnet med – så ring til LMS . Her har de stor erfaring med ar efter selvskade, og de kan ret sikkert give dig flere ideer og forslag til, hvad du kan gøre. Du er selvfølgelig også velkommen til at tale videre med os på tlf. 116 111 – vi har åbent hele døgnet.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat