Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan jeg snakke med hende?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år

Du kan tro, at du kan skrive til hende!

En lærer glemmer aldrig sine elever - og holder aldrig op med at være lærer og omsorgsperson for nogen, som har brug for det; særligt ikke sådan som du beskriver hende.

Tre år er ikke lang tid i en voksens liv, så jeg er sikker på, at du fremstår lyslevende i hendes hukommelse. 
En tilknytning går altid begge veje. Hvis du har kunnet mærke hendes ærlige interesse i dig, så kan du nok også være sikker på, at den ikke er forsvundet.

Jeg tror, at hun vil opleve det som en stor tillidserklæring, at du tager kontakt til hende og beder om hjælp efter tre år. Så ved hun, at hun har været en god lærer, og at hun har gjort noget godt for nogen.
Jeg kender mange eksempler på, at netop det har haft stor betydning.

Jeg synes uden tvivl, at du skal skrive til hende. Om du gør det via FaceBook eller en gammel mailadresse er ligegyldigt. Og det vil hun helt sikkert også synes. Som du fortæller, så har hun jo også selv fortalt dig, at hun altid gerne vil lytte.

Til sidst: Husk, at du altid kan ringe/skrive og tale med en rådgiver på BørneTelefonen. Det er gratis, og du er anonym.

Kh BørneTelefonen
 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat