Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg ved ikke hvordan jeg skal fortælle mine forældre at jeg cutter.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Jeg forstår godt, at det er svært at fortælle sådan noget til sine forældre.

Selvskade og selvmordstanker er ikke noget nogen forælder ønsker for sit barn. Ikke desto mindre bliver forældre ofte mere kede af det, hvis de finder ud af, at det har stået på, uden de har haft mulighed for at hjælpe. Som du selv har oplevet med den anden i din klasse, er der hjælp at få!

Det er virkelig godt, at du allerede har forsøgt at skrive et brev til dem. Det er en rigtig god måde at få svære ting sagt. Jeg tænker dog, at du måske slet ikke behøver at gøre det så svært for dig selv.

Har du overvejet bare at vise dem, det brev du har skrevet til BørneTelefonen? Det er virkelig godt formuleret, og jeg tænker, at du faktisk har fået alle de vigtige ting med: Dine problemer, dine bekymringer i forhold til dine forældre, dine erfaringer fra en anden person med samme problemer og dit håb om hjælp.

Meget mere behøver du ikke skrive til dem. For de vil sikkert alligevel spørge ind til flere ting, når de efterfølgende taler med dig om brevet.

Hvis du stadig føler, det er svært at få det sagt, kan du måske starte med at vise brevet til en anden voksen. Det kan være en lærer du stoler på, en mormor eller anden bedsteforælder eller måske en forælder til den anden i din klasse med samme problemer? På den måde kan de fortælle det videre til dine forældre?

Du kan også øve dig i at tale om det ved at kontakte LMS – Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade. De ved meget om det med trangen til at skade dig selv.

Det samme gælder Headspace. De er vant til at tale med unge, der oplever ting, der føles svære. De vil også kunne komme med flere forslag, ideer og råd til, hvordan du får mere hjælp. Mange unge oplever, at de rigtig gode at tale med.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat