Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årig pige

Jeg kan sagtens forstå, at du er forvirret og ked af det.

Det er super godt, at du har nogle som du taler med om dine problemer. Det lyder som om, de kender dig godt.

Når man er teenager oplever mange store forandringer med kroppe, humør og selvværd. Nogle dage kan man det hele og føler sig super godt tilpas og andre dage bliver man ked af det mindste.

Det er blandt andet hormonerne som "farer rundt" i kroppen på en. Og hormoner har stor indflydelse på svingninger i fysiske og psykiske tilstande. Det takler man meget forskelligt. Og du har selv oplevet, at det kunne være svært og derfor benyttet dig af bla. cutting, alkohol og rygning. Men det lyder også til at der kan være andre ting, der fylder hos dig og som måske medvirker til at du har det skidt.

Jeg syntes det er mega sejt, at du er kommet så langt, at du ikke længere benytter dig af alkohol og rygning. Det er mega sejt, at du har lyst til, at få det anderledes og du gerne vil gøre noget ved det.

Det "drive" kan du bla. bruge hos din psykolog - Jeg vil foreslå dig, at fortælle psykologen, at du ikke mener det hjælper dig nok og at du har brug for noget andet. Nævn dine tanker og hvordan du har det i det hele taget. Du kan også tale med psykologen om indlæggelse, hvis hun mener det kan hjælpe dig - kunne det måske være en mulighed. Det kan også være, at hun mener det er noget andet som skal til. Det er bare vigtigt, at du fortæller hvordan du har det, hvad det er der fylder og det du går og frygter. Måske har psykologen nogle forslag til hvad der kan gøres med ændringer i metoder og tankestrategier.

Du kan også ringe til os på 116111 og vi kan også få en snak om det.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat