Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg magter ikke mit liv mere. Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år.

Tak for dit lange brev om dit liv. Det er ikke spor for langt, for du har meget på hjerte, der kræver mange ord. Du skriver godt og jeg får et godt indtryk af, hvodan dit liv har formet sig, og hvor du står lige nu.

Det er fint, at du stopper op nu og beder om hjælp. Når man som du har selvmordstanker og er begyndt at dulme problemerne med alkohol, er det vigtigt at dele de svære ting  med nogen. Derfor er jeg glad for, at du nu har skrevet til BørneTelefonen.

Det er ikke en rar situation, du er i. Du har mistet tilliden til dine forældre og dine lærere, og stoler ikke på, at de vil dig det godt. Det betyder, at du har en følelse af, at du står helt alene med alting. Jeg forstår godt, at du har brug for at slappe af fra det hele, og at du bliver fristet til at dulme dig selv med alkohol. Men du ved også godt, at alkohol ikke løser dine problemer, tvært imod, for oven i de problemer, du har i forvejen, er der nu kommet et alkoholproblem.

Du skriver, at du har givet op på livet. Men heldigvis har du åbnet en lille kattelem af livsmod ved at skrive dit brev.

For der er flere muligheder for, at du kan få hjælp.

Jeg vil foreslå, at du henvender dig til den rådgivning, der hedder www.Headspace.dk Her kan du henvende dig gratis og anonymt, og de har tilbud i 15 byer landet over. Her er der dygtige rådgivere, der er vant til at tale med unge, der har det svært, og som føler, at de står helt alene med problemerne. Jeg er sikker på, at de vil tage godt imod dig, og at du kan få den støtte og hjælp, du har brug for.

Jeg tænker på, at du ikke trives så godt derhjemme. Hvis du er interesseret i at få hjælp til din hjemmesituation, er det kommunen, du skal henvende dig til. Alle kommuner har en anonym rådgivning for  unge. Du kan finde information om det på din kommunes hjemmeside.

Hvis du gerne vil tale med kommunen, er der mulighed for, at du kan få en bisidder fra Børns Vilkår. Bisidderen kan støtte og hjælpe dig ved møder med sagsbehandler og oplyse dig om dine rettigheder. 

Som du kan se, er der gode muligheder for, at du ikke behøver at gå alene med problemerne mere. Takket være dit gode, lange brev har du givet dig selv mulighed for at komme videre i dit liv. Jeg håber og tror på, at det vil lykkes for dig.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat