Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan ikke lade vær.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Tak for dit brev! 

Du skal vide, du ikke er alene om at stå i sådan et dilemma, men du skal da helt klart have noget hjælp til at finde andre måder at takle udfordringer og vanskeligheder på, fremfor at skære i dig selv. Og det kan du godt få.

Det er først og fremmest vigtigt at få defineret, hvad det er, der får dig til det. For dét at skære i sig selv er som regel et symptom på, at man går og er ked af noget. 
Så hvad går du mon og er ked af? Er der ikke nogen, du kan tale med og søge råd hos i din nære omgangskreds? Når man går og er ked af det, vred, frustreret, bange, eller hvad det nu kan være, så er det vigtigt, at man får talt en masse om det, så man ikke selv skal gå og bære på smerten. For skal man det, kan man gå hen og blive helt indebrændt, så man til sidst må skære i sig selv for at få modvægt til det, der gør ondt indvendig. Forstår du mon, hvad jeg mener?

Jeg vil anbefale dig, at du tager kontakt til Landsforeningen Mod Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Her kan du få gratis rådgivning, ligesom de også har støttegrupper du kan deltage i. De har også hjælp til pårørende, så måske både du og din kæreste kan have glæde af at kontakte dem. I kan jo starte sammen med at tjekke deres hjemmeside ud.

Derudover vil det være en god idé at tale med både venner, kæreste og familie. Du har også muligheden for at tage en snak med din læge. Måske lægen kan henvise dig til en psykolog, som vil kunne hjælpe dig med at komme til bunds i de ting, der går dig på, og hjælpe med alternative handlemuligheder når trangen til selvskade melder sig.

Du har allerede taget et stort skridt ved at skrive til os. Du har ønsket om at ændre på tingene for din egen skyld og har en dejlig kæreste der støtter dig. Du er på vej. Jeg håber du er klar til at række ud efter yderligere hjælp.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat