Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg kan ikke klare presset mere, jeg har brug for hjælp.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15.

Mange tak for dit brev. Tak, fordi du vil dele dine oplevelser fra dit liv med andre og fortælle om den smerte, som du bærer på.

Du fortæller blandt andet, at du ikke ønsker, at dine forældre bliver involveret. Jeg kan ikke vide hvordan det kan være, at du ikke ønsker, at de har kedskab til hvor svært du har det, men jeg er sikker på, at du har en god grund til det.
Hvis du ikke føler, at dine forældre kan støtte dig, kan det måske være, at der er et andet nært familie medlem eller voksen, der kan hjælpe dig istedet? Det kan være en lærer på skolen, du har et godt forhold til - en moster, faster, mormor eller en helt anden?

Der er sket mange ting for dig, som har været svære, og medvirkende til, at du begyndte på at skære dig og senere forsøgt selvmord. Du fortæller, at du har forsøgt at tage dit eget liv flere gange. Som jeg forstår på dit brev, har du været indlagt en gang, hvor du efterfølgende fik psykologhjælp sammen med dine forældre. En hjælp, som du syntes var hård at tage i mod, fordi du ikke havde lyst til at dine forældre også skulle deltage i samtalerne.. -Det håber jeg er rigtigt forstået.

Du spørger, om der er er noget galt med dig, om du fejler noget. Det kan jeg ikke give dig et lægefagligt svar på her - det kræver en nærmere undersøgelse/ samtale med din læge. Men når jeg læser dit brev, så tænker jeg, at du igennem en periode har været så presset, at du for tiden er mere sårbar, end du ellers har været..? Jeg er derfor enig med dig og din kæreste i, at du nok har brug for at få noget hjælp udefra.

Du har ret i, at det ikke er muligt at modtage behandling uden ens forældre er orienteret, så længe man ikke er myndig endnu. Men der findes jo muligheder for at få enesamtaler med en psykolog/ en læge uden at ens forældre deltager... Det er sådan, at både læger og psykologer har tavshedspligt, så de må ikke bare fortælle dine forældre alt, hvad I taler om. (Der kan dog forekomme ting, som lægen eller psykologen skal fortælle videre, men det skal de altid orientere om, hvad det kunne være for noget, så det ikke kommer bag på dig...)

Måske kunne du starte med at gå til sundhedsplejersken på din skole og snakke lidt mere uforpligtende med hende om, hvordan du kan få hjælp uden at dine forældre skal være en del af samtalerne..? Du kan også sagtens selv bestille en tid hos din egen læge og fortælle hvordan du har det, og om de tanker du går med.

Der findes også en forening, hvor man kan søge råd og vejledning, når man er i din situation. Den hedder Landsforeningen mod selvskade. Du kan finde mere om dem på deres hjemmeside www.lmsnyt.dk

Du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på tel. 116111, eller skrive ind på UngeChatten, hvis du har brug for at tale med en anonym voksen.

Held og lykke.
Kærlig hilsen
BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat