Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig virkelig ensom..!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære E

 

Det lyder som om der er flere ting der fylder for dig lige nu. Mit svar til dig vil mest handle om, hvordan du kan få noget hjælp i skolen, da jeg tænker, at det også kan lette for mange af de andre ting – jeg håber det er okay?

 Det er ikke okay, at de andre siger, at du er en nørd. Jeg tænker, at det er super sejt, at du kan spille violin og at du bruger din tid på at læse – det er ting du godt kan være stolt over! Har du overvejet om de andre kan være misundelige på, at du kan ting de ikke kan?

 

Det er de voksne i skole, der skal søger for, at alle kommer i skole og har det godt. Derfor tænker jeg, at du skal have hjælp af de voksne til at stoppe det, der sker lige nu. Har du mod på at tale med en lærer, pædagog eller en akt lærer - måske skrive det til en af dem?  Måske er der også en bibliotekar du snakker godt med eller din violinlærer – hvad tænker du om det?

 

Når du har valgt en voksen, du vil snakke med så kan du overveje om, du vil sige det eller måske synes, det er nemmere at skrive i et brev og give det til den du vil tale med. Du har skrevet et fint brev her ind måske kan en mulighed være at vise dit brev og mit svar til den du vælger at tale med?

 

Jeg håber du har mod på at tale med en voksen, så du kan få hjælp til at få stoppet mobning og til de ting, du brug for støtte til for at trives og få det godt igen. Du er  meget velkommen til at skrive ind igen, eller ringe, chatte eller sms'e til os på BørneTelefonen 116111.

 Mange tanker fra 

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat