Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er manipulerende

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du på 16 år,

Det er sejt, at du er så ærlig omkring dig selv og har haft overskud til at skrive.

Jeg tænker, når jeg læser dit brev med de ting, du har oplevet, at du er en fighter, et menneske med mange resurser. Du skal nok have lidt hjælp til at få vendt din energi til noget godt for dig i stedet for, som det er lige nu.

Det lyder som om, du skammer dig over din måde at være på, siden du ikke har fortalt det til nogen. Er det mon sådan, du har det? Jeg kan sagtens forstå dig, men du har ikke nogen grund til at skamme dig. Du er kommet ud i en situation, som du har brug for hjælp til. Det kan være rigtigt hårdt at gå med den slags problemer alene. 

Jeg forstår godt dine tanker om, at andre kan tænke dig som lystløgner. Men at turde, at være ærlig omkring sig selv, vil komme til at stå meget stærkere, specielt fordi du gerne vil have hjælp. Du vil komme til at stå meget mere troværdig over for andre og over for dig selv. Du har jo ikke gjort det ting for at snyde nogen, men nok mest for at få omsorg og bede om noget, du har brug for. Det er bare blevet en uheldig måde, det kommer til udtryk.

Kunne du få kontakt til de psykologer/psykiater, der før har hjulpet dig, så I sammen kunne lægge en plan til dig. Det er vigtigt, at du får professionel hjælp. Det betyder ikke, at de kan få dine tanker og handlinger til at gå væk, men de kan give dig nogle handleanvisninger og redskaber som kan hjælpe dig. Jeg ved fra andre unge, der skal ændre på deres adfærd, at det kan være rigtig rart at fortælle sin familie, at man er i gang med at øve sig i at komme væk fra sine dårlige vaner.  Men ved familien det, så kan familien (og venner) være med til at støtte dig i at skabe de gode forandringer. Og at de ved, at du i en periode godt kan være lidt sårbar, fordi du er ved lære dig selv at kende på en nye måder. Det tager tid og energi. Men jeg tænker, at det kan du og du kan gøre det i samarbejde.

Åh jeg ved godt, at svaret til dig lægger så meget op til, at du selv skal søge hjælp hos psykologer/psykiatre og din familie. Men jeg mener at det er nødvendigt, hvis du skal skabe forandringer sammen med dem, du holder af og holder af dig. Jeg håber, at du holder fast i dit mod og vilje til at få det bedre og får taget hul på snakke med din familie, psykiater eller psykolog. Måske kan du vælge hvem, du vil tale med i første omgang. Det er i hvert fald vigtigt, at det er folk som er omkring dig og har professionel viden om det, du kæmper med og kæmper for at forandre.

Jeg ønsker det bedste for dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat