Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er klam

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Når jeg læser det, bliver jeg rigtig bekymret for dig, og jeg synes virkelig, det er godt, du har skrevet og delt dine tanker her i BørneBrevkassen. Jeg kan godt forstå, du bliver bange for, hvad der mon sker med dig for tiden.

Nu har du igennem et år haft det skidt, og sådan som jeg forstår dig, er det blevet værre, efter dine forældre opdagede, at du sultede dig, og så tvang dig til at spise? Jeg tror, de gjorde det, fordi de var bekymrede for dig, men jeg ved også, at når man har det som du har det, så skal der mere hjælp til end bare at få "sul på kroppen" igen. Jeg gætter på, at dine forældre nok ikke helt har forstået, hvor alvorligt det er med dig, eller måske ved de ikke, hvad de skal gøre for at hjælpe dig. Det er i hvert fald en almindelig situation, jeg kender til fra andre familier - at forældrene ikke helt er i stand til at hjælpe, selv om de gerne ville...

Jeg tror, du skal have hjælp fra nogen, der kender til at have så svære tanker, at man kommer til at skære sig og sulte sig, og det skal måske være en psykolog - eller måske din læge. Du har fortjent at få hjælp, så du kan komme af med de triste tanker og de skræmmende stemmer, og så du kan sove om natten, føle dig godt tilpas og i det hele taget nyde at være en pige på 13 år.

Jeg ved, det kan være et stort skridt at ringe til lægen, og at man måske skal "tage tilløb" et par gange, før man finder modet til det. Men du har allerede fundet modet til at skrive her til BørneBrevkassen, og jeg får den fornemmelse, at du virkelig gerne vil have, at alt det her forsvinder, så du slipper for at være så ked af det og gøre dig selv skade. Den styrke, du fandt frem, da du sendte brevet, kan du måske finde frem igen og vise dit brev og mit svar til en voksen, du har tillid til, og som du ved vil lytte til dig. Måske er det en af dine forældre... Måske er det en sød moster, en bedsteforælder, en nabo, en venindes mor... Hvis du kan vise en voksen, hvordan du har det, kan den voksne hjælpe og støtte dig med f.eks at kontakte lægen.

Måske har du også lyst til at kigge på hjemmesiden www.selvskade.dk og læse lidt om, hvordan man kan få hjælp til at få det bedre? Det er Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade, og de har også en rådgivning, hvor du kan snakke med en, der forstår hvordan det er at have det, som du har det. Du er nemlig hverken et monster eller forkert på nogen måde! Du har bare brug for lidt hjælp og støtte fra nogen, som forstår, hvad du oplever, og som har erfaring med at hjælpe andre, som har det som dig.

Jeg vil også sige til dig, at vi her på BørneTelefonen rigtig gerne vil snakke med dig, hvis du trænger til at snakke med en voksen, som lytter og forstår. Vi har åbent helt til kl. 23 på hverdage, så hvis du ligger i din seng og er skræmt over alle tankerne, kan det måske berolige dig lidt at snakke med en sød voksen? Nummeret er 116 111, og man kan også sms'e, hvis det føles rarere.

Jeg håber, du snart får den hjælp, du fortjener, så du kan komme ud af de triste tanker.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat