Brev

Hvordan kan jeg hjælpe ham?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Hvor er det godt, at din ven har en som dig i sit liv! Det må være så rart at have en, der bekymrer sig om én og virkelig bare vil gøre alt for at hjælpe.

Jeg forstår godt, at det er hårdt at se på, mens en man holder af går igennem svære ting. Det lyder dog til, at din ven allerede har fået hjælp tidligere, når du skriver, at han har gået til psykolog, men måske er det på tide at han skal have lidt mere støtte igen?

Nu ved jeg ikke, hvordan du har fundet ud af, at han cutter igen. Men jeg tænker, at det måske også vil være en god start selv at nævne overfor ham, at du ved at han cutter igen – og så måske spørge ham, om der er noget særligt, der går ham på? Og om du kan gøre noget for ham?

Måske kan du tale lidt med din ven om, hvem der kender til, at han cutter igen? Hvis ingen ved det, kan du måske prøve at overtale ham til at fortælle det til hans forældre, lærer eller måske dine forældre?

Selvom det på ingen måde er dit ansvar, er det virkelig godt, at du har øje på din ven og gerne vil hjælpe. Det er enormt omsorgsfuldt, og jeg håber du vil blive ved med, at være så god en ven. Både overfor ham og andre du møder på din vej.

Har du brug for at tale mere om det, er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller skrive på vores chat eller SMS. Det er anonymt. Du kan også altid anbefale din ven at skrive eller ringe til os.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Prøv vores værktøjer og guides

  • Få hjælp til at lave en handleplan
  • Få alternativer til selvskade
  • Få ideer til hvordan du undgår, at det sker igen
  • Se om du kender myterne
  • Prøv at tegne en sommerfugl…
Selvskade

Andre der hjælper

LMS – Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade

Gratis, anonym rådgivning om spiseforstyrrelser og selvskade. LMS tilbyder også støttegrupper, foredrag og andre aktiviteter.

Læs mere

Psykiatrifonden

Du kan ringe, chatte eller skrive til brevkassen, og du kan finde gode råd og værktøjer til at få det bedre.

Læs mere

Gratis psykologhjælp – oversigt

Tilbyder din kommune gratis psykologhjælp til unge? Tjek her:

Læs mere