Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak fordi du skriver til os om dine bekymringer for din veninde. Det virker til at være en svær og indviklet situation, du står i, og dit brev får mig til at tænke, at du er en rigtig god veninde, der gerne vil det bedste, for dem du holder af.

Du skriver, din veninde har skåret i sig selv, og at du er bekymret for om hun kommer til at gøre det igen. Dette får mig til at tænke, at du måske føler en form for ansvar over for hende. Er det rigtigt forstået? Jeg vil gerne sige til dig at, at det selvfølgelig er rigtig alvorligt, når nogen skader sig selv, og det er dejligt at høre at hun har nogle gode veninder omkring sig, som passer på hende. Du må dog også huske på dig selv og at det på ingen måde er dit ansvar, men derimod de voksne der er omkring din veninde. Det håber jeg, du vil tage med dig.

Du beskriver, hvordan der foregår noget bagtalen i jeres pigegruppe, hvilket jeg ved desværre sker mange steder, og kan gøre rigtig mange kede af det, som du også selv skriver. Jeg tænker, at din logik omkring, hvordan du selv ville have det, hvis det var dig er en rigtig god metode til at gøre, hvad man finder er det mest rigtige.

Jeg tænker, om det kunne være en idé at snakke med de veninder, der bagtaler hende? Fortæl dem, at du ikke bryder dig om de bagtaler og du ikke vil være en del af det. En ide kunne også være, at dig og dine veninder holder en form for ’gruppemøde’, hvor I får alt ud i det åbne. Dette kan eventuelt blive gjort i samarbejde med en lærer eller en anden voksen, som kan sørge for at samtalen mellem jer forløber på en ordentlig måde. På den måde kan det være du heller ikke føler dig så ’klemt’ mellem to sider. Hvad tænker du om den ide? 

Jeg håber dig og dine veninder finder ud af det, og ønsker dig alt det bedste.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat