Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære piger

Tusind tak for jeres brev. Jeres veninde er meget heldig, at hun har sådan nogle gode veninder som jer omkring sig, der bekymrer sig og som prøver at hjælpe. Jeg tænker nemlig, at det er vigtigt, at jeres veninde får noget hjælp, og jeg vil prøve at komme med nogle råd til jer.

I skriver, at I ikke vil have, at hun skal vide, at I ved det. Jeg tænker at, selvom det kan være rigtigt svært, bliver I nødt til at snakke med hende, hvis I vil hjælpe hende. Når jeg læser jeres brev, lyder det som om, at hun ikke har snakket med nogen om, at hun skader sig selv? Ved du, om hun har fortalt det til nogen voksne? I kan foreslå hende, at I sammen finder en voksen, som hun kan snakke med? Hvis I synes, at det er for svært, kan I også snakke med en voksen, som kan hjælpe jer. Jeg tænker nemlig også, at I skal passe på jer selv, for det kan være svært at gå rundt med sådan nogle bekymringer. Måske trænger I også til at snakke med en voksen om det? Det kan eventuelt være en lærer eller måske en af jeres forældre.

Måske er hun ikke klar til at snakke med en voksen om det, men I kan fortælle hende, at I har skrevet ind til os, fordi I er bekymrede, og at vores svar er, at det vil være godt for hende at snakke med en voksen. Det kan jo også være, at det giver hende mod på selv at skrive ind til os, måske I kan hjælpe hende med det, hvis hun har lyst til det?

Jeg ved, at der er mange af dem, der er pårørende til nogen, som skærer i sig selv, som synes det er rigtig svært og ikke rigtigt ved, hvad de skal stille op. Det vigtigste, I kan gøre, er at være der for hende, og som du selv skriver – bruge noget tid sammen med hende, hvor I hygger om hende og er god ved hende. Landsforeningen mod Selvskade og Spiseforstyrrelser (LMS) tilbyder også støtte, hjælp og rådgivning. I kan finde deres hjemmeside her: www.selvskade.dk 

Jeg håber, at I har mod på enten at snakke med jeres veninde eller finde en voksen, som kan hjælpe jer.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

LMS

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat