Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hun skær i sig selv….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Først og fremmest skal du vide, at jeg synes, at du gjorde det helt rigtige ved at vise din venindes snapchat til din lærer. Og din lærer gjorde det rigtige ved at tale sig til hendes forældre. Alt sammen for at passe på hende, det er godt.

Måske synes din veninde lige i første omgang, at du har svigtet hende ved at fortælle det til andre, men du har gjort lige det modsatte. Du har vist ansvarlighed, og at du bekymrer dig om hende. De problemer hun tumler med er alt for store til, at det er noget hun kan klare alene, eller som du eller hendes andre veninder kan klare. Hun skal have hjælp, og ved at dele din viden med nogle voksne, som du har tillid til, hjælper du hende til at få hjælp. Sådan gør en rigtig ven. Lige nu kan hun måske ikke overskue, at der er voksne der 'blander sig', men på længere sigt vil hun forstå, at det var det eneste fornuftige, du kunne gøre.

Så ja, jeg synes også, at du skal gå videre med din bekymring om, at hun måske skærer i sig selv. Hvis hun gør det, er det jo netop et tegn på, at hun ikke kan finde anden udvej. Og så skal hun have hjælp fra de voksne.

Hvis du har brug for at snakke mere om din venindes problemer, så kan du også ringe til Børnetelefonen på 116111 og fortælle din historie til en rådgiver. Jeg tænker, at du har brug for at få snakket mere om disse ting. Måske kan du snakke med dine egne forældre, men det kan være godt at kunne snakke helt anonymt og frit om de svære ting, og der kan du bruge Børnetelefonen.

Mange kærlikge hilsner til dig og gode ønsker til din veninde

BørneTelefonen.

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat