Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HJÆLP MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Hej bb

jeg er en pige på 15 og jeg cutter i mig selv

hvad skal jeg gøre???????????????????????????????????????????????????????????????

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Du fortæller ikke meget om dig selv i dit brev, men det er et godt tegn, at du vælger at skrive til Børnetelefonen. Det fortæller mig nemlig, at du ønsker at få hjælp, og det er det første og måske vigtigste skridt på vejen til at få det bedre.

Cutting er et udtryk for, at man har det dårligt psykisk. Mange føler, at de får det bedre når de skærer i sig selv. Det varer dog som regel kun et kort øjeblik. Det er derfor nødvendigt at få hjælp til at arbejde med de problemer og negative følelser, der ligger til grund for at man cutter, så man i sidste ende ikke længere har brug for at skære i sig selv.

Det er ikke en opgave man kan eller skal stå alene med selv. Mange unge mennesker er bange for at dele deres problemer med en voksen, da de er bekymret for om de voksne vil forstå dem. Det kan derfor være en god idé at tænke over en voksen i dit liv, som du følger dig tryg ved, og som du kan betro dig til. 

Jeg vil også fortælle dig at du er velkomme til at ringe ind og få en snak med os eller kigge på LMS, foreningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. På deres hjemmeside http://www.lmsspiseforstyrrelser.dk/ kan du læse mere om, hvordan du kan få hjælp - din familie kan også få rådgivning.

Kærlig hilsen BørneTelefonen 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat