Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp mig vil bare væk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M.Z.G

 

Tak for dit brev. Det lyder som, at situationen derhjemme er svær og du ikke rigtigt trives på nuværende tidspunkt. Så det er bare super flot, at du fik mod til at skrive til BørneBrevkassen.

 

Jeg kan høre i dit brev, at du har tumlet/tumler med svære ting, så som at du har en papfar, som døde for 2 år siden... Og så oplever du at være meget alene med din mor, som hurtigt bliver sur på dig - og indimellem slår.. Derudover føler du dig også alene på din skole.. Er det rigtigt forstået..?

 

Omkring at din mor slår, er det er vigtigt at understrege, at det er strengt forbudt at slå sine børn i Danmark! Man kan faktisk blive straffet for det. Men som regel vil man forsøge at hjælpe en familie, så forældrene lærer at reagere på andre måder end at slå.

Nu nævner du ikke, hvad din mor skælder ud over, men det lyder som om, at det er i en sådan grad, at du ikke har lyst til at bo hjemme længere...?

I dit brev nævner du heller ikke, hvorfor dine venner ikke rigtigt, vil snakke med dig mere.. Mon der er sket noget, som gør, at det er blevet sådan..?

 

Ligegyldigt hvad så er det vigtigt, at din skole tager hånd om situationen... Så har du en god lærer, som du stoler på..? Det kan også være sundhedsplejersken eller en helt tredje..? Ville du turde tage fat i en lærer/ sundhedsplejersken og fortælle om alle dine tanker og følelser..? Både omkring det, der foregår i skolen, men også det der foregår derhjemme..?

Måske kunne det være en hjælp for dig at vise den voksne dit brev og mit svar..?

 

Hvis du stadig sidder tilbage med følelsen af, at du har behov for flere råd/ forslag, så vil jeg råde dig til at ringe til vores BørneTelefon på 116 111. Der vil du og rådgiveren kunne tale mere uddybende om, hvad du allerede har forsøgt og hvad du ellers har af muligheder. Det e også muligt at Børns Vilkår kan hjælpe dig med at tage kontakt til kommunen, hvis du har brug for det... Du behøver ikke fortælle hvem du er - og det er gratis at ringe!
 

 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat