Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp mig..

Kære bb.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, jeg ved ikke hvad jeg skal sige…

jeg har lyst til at cutte, jeg har flere gange tænkt på hvordan det ville være hvis jeg ikke var her mere, men jeg kan bare ikke..

jeg har ikke cuttet i 2 uger nu. og jeg kan snart ikke mere, jeg tænker på det hele tiden, min mor ved godt at jeghar cuttet før og at jeg har gjort det her fornyligt.

Men jeg tror ikke hun kan finde ud af hvad hun skal gøre, jeg har snakket med min læge, han kunne ikke hjælpe mig fordi jeg ikke havde en depression.

jeg ved bare snart ikke hvad jeg kan gøre, hvis ikke jeg snart cutter, bryder jeg sammen..

hjælp mig..

Pige, 17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år.

Jeg kan forstå du har det rigtig svært i øjeblikket og jeg er glad for at du vælger at opsøge noget hjælp, for den slags tanker og følelser skal man ikke gå med alene. 

Du har allerede forsøgt at inddrage din mor og din læge, og selvom du ikke føler du endnu har fået den hjælp du har brug for, så synes jeg forsat du skal tale med både din mor og lægen om, hvordan du går og har det. Jeg forstår dog ikke, at lægen ikke kan hjælpe dig - det behøver ikke at kræve en depression!?! 

Du skriver at du ikke har skåret i dig selv i to uger, men at du forsat tænker meget på det og føler du har trang til at cutte.

Når trangen kommer, skal du finde en måde at aflede dig selv på, så du kan udskyde det, præcis som du har klaret det de sidste par uger. Det er også vigtigt at prøve at undersøge om du ved hvad det er, der gør dig så ked af det. Er det mon i særlige situationer, at trangen opstår og hvad er der sket indenda? Det er vigtigt, at du taler med en voksen (din mor eller en anden voksen du føler tillid til) om hvad det er du er ked af, for hvis nogle af disse ting kan afhjælpes så vil trangen til at skære formodentlig også blive mindre.

Jeg vil anbefale dig at kigge på Landsforening mod spiseforstyrrelser og selvskade, og de har nogle helt konkrete hjælpemuligheder i forhold til mennesker, der har brug for støtte i forhold til at undgå selvskade.  Du kan læse mere på:  http://www.lmsnyt.dk/saadan-faar-du-hjaelp/raadgivning/ . Måske kunne du kigge på det sammen med en veninde, en voksen fra dit netværk eller din mor - der er også rådgivning til pårørende.

Det kan også være en ide, at du ringer ind og snakker med os - måske kan vi sammen finde rundt i, hvad det handler om for dig med selvskade og det at være ked af det eller hvis du har brug for hjælp til at blive afledt en dag, hvor trangen til cutting kommer. 

Mange hjertevarme hilsner fra Børnetelefonen

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat