Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp mig!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit brev, som jeg er meget glad for, at du har skrevet, for du har fuldstændig ret i, at du har brug for hjælp. Det er rigtig godt, at du selv er klar over det.

Du skriver, at ingen ved, hvordan du har det, og du skriver også, at du ikke kan fortælle det til nogen. Det lyder meget ensomt, at du går helt alene med så svære ting som vold og skænderier i din familie, cutting og selvmordstanker.

Hvad mon du forestiller dig, der sker, hvis du fortæller det?

Mon du er bange for, at ingen vil lytte til dig? Eller mon du vil beskytte dine forældre? Eller er det noget helt andet, der gør, at ingen kender din situation?

 Måske er det lidt nemmere at fortælle, nu hvor du har skrevet brev til BørneBrevkassen. Sommetider hjælper det nemlig at få taget hul på det.

Du er nok selv klar over, at du er nødt til at gå videre med det, hvis du vil ændre din situation. Og det er jeg sikker på, at du gerne vil.

Jeg vil anbefale dig at betro dig til den af dine lærere, du har mest tillid til. Hvis du synes, det er svært, kan du vise dit brev, hvor du klart får udtrykt, hvad det er, der brænder på for dig. En anden mulighed er sundhedsplejersken på din skole, eller måske kan du henvende dig direkte til jeres skolepsykolog.

Hvis du ikke synes, du er klar til det, vil jeg foreslå, at du ringer til BørneTelefonen på 116 111 eller logger dig ind på BørneChatten eller SMS rådgivningen. Her kan en rådgiver hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kommer videre.

Jeg vil lige fortælle dig, at Børns Vilkår også kan hjælpe dig med en bisidder. Det er en person, der kan fortælle dig om dine rettigheder og kan hjælpe og støtte dig til møder f.eks. med kommunen. Du kan læse mere om vores bisidderordning på vores hjemmeside.

Måske kan du også have glæde af at kigge på

www.lmsselvskade.dk

Her kan du læse om andre børn og unge, der skader sig selv, fordi de har det svært, og du kan læse om, hvordan man får hjælp.

Kærlig hilsen fra

BørneBrevkassen

 

 

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat