Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Hej,

jeg er pige på 14 år….

Jeg har det meget dårligt og lider af for det første anoreksi..

jeg har også meget dårligt selværd og hver aften bruger jeg kun til at være ked og græde over hvor grim og om jeg overhovedet skal leve…

her på det sidste er jeg også begyndt at cutte og jeg har det bare forfærdeligt hele tiden…..

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har taget dig tid til at skrive herind, for jeg er slet ikke i tvivl om, at du fortjener hjælp, så du kan få det bedre med dig selv. Du skal med andre ord have hjælp, så du stille og roligt kan lære at acceptere og respektere dig selv for den, du er.

I dit brev fortæller du, at de dårlige tanker er begyndt at fylde så meget, at du nu lider af anoreksi, og at du derudover også er begyndt at skade dig selv ved at cutte. Det er bekymrende og alvorligt, og det skal du have hjælp til at stoppe med.

Jeg ved ikke, om der mon er nogen omkring dig, der kender til dine tanker? Hvis ikke, så håber jeg, at du måske har mod på at fortælle det til nogen?! Det kan fx være dine forældre, en lærer, en veninde eller måske en helt anden person, som du selv har i tankerne. Det kræver rigtig meget mod at fortælle andre, at man har det svært, og derfor skal du finde den person, som du helst vil starte med at fortælle det til. Bagefter skal du finde ud af, hvordan du lettest kan få det sagt.

Jeg ved fra andre, at det kan være lidt lettere, hvis man skriver et brev, som du kunne give. Det er i hvert fald en måde, hvorpå man sikrer sig, at man får fortalt alt det, man har på hjerte. Det kan også være, at det passer bedre til dig at fortælle det mundtligt. Så er det det, du gør. Hvis du vælger den sidste mulighed, så sørg for, at I har god tid til at tale sammen. Fx kan du jo starte med at lave en aftale med personen, så du ved, at der er god tid til at få en god snak. Har du mon mod på og lyst til at tage en snak med en voksen? 

Måske kender du allerede LMS (Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade)? Hvis ikke så kunne det måske være rart for dig at se lidt nærmere på deres hjemmeside. Du kan læse mere om dem her: http://www.lmsspiseforstyrrelser.dk.

På hjemmesiden kan du både læse om andre unge, der går rundt med nogle af de samme tanker som dig, og du kan også læse om, hvordan man kan få hjælp, så man kan komme videre med livet, for selvom det kan virke meget "sort" lige nu, så behøver det heldigvis ikke at fortsætte med at være sådan - men det kræver, at du beder om hjælo. Det håber jeg, at du tør. 

Du er også meget velkommen til at skrive eller ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for en snak.

De varmeste hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat