Brev

Hej…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det lyder ikke som almindelige teenage ting, det du kæmper med - så jeg kan godt forstå, at du har brug for at skrive eller snakke om det. Jeg vil også sige til dig, at din bror ikke må slå - heller ikke selvom I er søskende. Er det mon noget han har gjort flere gange og hjælper jeres forældre jer, så det stopper?

Til at starte med vil jeg sige at jeg synes det er rigtig flot af dig at du har snakket med din lærer om det. Det kræver mod at skulle fortælle om noget der er svært! Hvor er det godt at hun har været sød og støttet dig.

Det er helt rigtigt at du har sagt det til dine forældre. Hvor er det ærgerligt, at de ikke forstår, at du ikke har det godt Mon du kunne snakke eller skrive det til dem igen? Eller vise dem brevet her? Eller måske kunne din lærer B snakke med dem? Det virker til , at hun er god til at lytte til dig - derfor tænker jeg, at B kunne hjælpe med at snakke med dine forældre. Det vil i hvert fald være godt, at du snakker med B om det - jeg gætter på, at du stadig er tryg ved hende.

Det med at du hører stemmer inde i hovedet, det synes jeg også at man skal tage alvorligt. Det må være meget ubehageligt for dig, at de siger ubehagelige ting til dig. Jeg synes det det ville være en idé at snakke med din lærer B om det. Det kan være, at hun kan hjælpe dig med at få talt med skolepsykologen eller din læge. Så du kan få hjælp til at komme af med stemmerne. 

Og at du skærer i dig selv og tager opkvikkende piller, lyder som forsøg på at komme nemmere gennem hverdagen. Men begge disse metoder er desværre ikke holdbare i længden og mange får det værre af det. Så det er noget du gerne skulle komme ud af. Og det lyder som om du behøver hjælp til det. Det er også noget du kunne snakke med B og lægen om.

Måske kender rådgivningen www.selvskade.dk  - her kan du også få rådgivninge omkring selvskade og den hjælp der er brug for.

Mon du har nogle venner som du kunne snakke med? Bare det at dele de tanker man går rundt med, kan hjælpe rigtig meget på hvordan man har det.

Håber at mit svar kan hjælpe dig på vej - for du skal ikke gå med alle de tanker selv!

Du bedste hilsner

BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat