Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har jeg et problem, eller skal jeg bare tage mig sammen?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Tak for dit brev. Det er ikke bare et spørgsmål om, at du skal tage dig sammen. For du gør faktisk og har gjort alt det du kan for at få det bedre. Nogle gange er det sådan, at man har brug for hjælp fra andre til at få det bedre. Det tror jeg, du har. Og derfor er det rigtig godt, at du har haft modet til at skrive herind.

Jeg synes, du har en masse gode overvejelser omkring din situation. Du er god til at mærke efter, hvordan du har det. Du er god til at sætte ord på dine følelser. Og du har erkendt, at selvom selvskaden måske kan dulme din smerte her og nu, er det ikke en langtidsholdbar løsning. Alle disse ting tror jeg kan hjælpe dig på din vej mod at få det bedre.

Du skriver i brevet, at alt det her måske skyldes, at der er sket ting i din fortid, som du ikke har fået bearbejdet. De ting, der er sket i fortiden, kan komme til at påvirke os senere. Men hvis der bliver sat ord på og oplevelserne bliver bearbejdet, kan fortiden blive meget nemmere at bære rundt på. Derfor synes jeg, det er rigtig godt, at du har fortalt din mor, at du gerne vil snakke med nogen om det.

Derfor synes jeg, at det er en rigtig god idé, at du får hjælp til at finde en psykolog, du kan snakke med og som kan hjælpe dig med at bearbejde fortiden. Jeg vil foreslå dig at gå til lægen og bede om at blive henvist til psykolog. Det er nemlig din læge, der skal henvise dig til psykolog. Og samtidig kan din læge også oplyse dig om andre, du måske kan have gavn af at tale med.

Din mor har måske haft mange grunde til at sige til dig, at det er noget pjat og at du skal tage dig sammen. Måske er din mor også selv en del af den fortid, du har det svært med? Men lige her synes jeg, det er vigtigst, at du lytter til dig selv – for det er dig, der bedst kan mærke, hvordan du har det. Din læge eller psykologen kan du også snakke om selvskaden med.

LMS (Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade) har lavet en rigtig god hjemmeside, hvor du kan læse mere om selvskade: www.selvskade.dk. Her kan du også læse om deres tilbud om anonym rådgivning. Selvom din situation lige nu virker uoverskuelig, skal du vide, at dine overvejelser er så gode, at du allerede er på vej til at få det bedre. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat