Brev

Har jeg en spiseforstyrrelse.?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Jeg ved fra andre piger hvor svært det kan være ’bare at være pige’ og elske sig selv for den man er når man er i din alder. Der er mange forventninger til hvordan man skal se ud, hvad man skal kunne og hvordan man skal opføre sig. Samtidig begynder puberteten og ens krop begynder at ændre sig uden man er herre over det.

Jeg kan godt forstå hvis du er blevet overrasket over at du er begyndt at kaste op for at tabe dig. Du er jo selvfølgelig ikke stolt af at du kaster op, men det føles måske rart at andre kan se at du taber dig og derfor bliver du ved? Jeg ved fra andre at den positive opmærksomhed kan gøre at det er svært at stoppe. Hvis du føler at du har svært ved at lade være med at kaste op, så kan det udvikle sig til en spiseforstyrrelse. Jeg synes derfor det er rigtig set af dig at du bliver nødt til at snakke med nogen om det for at få hjælp. Din krop, når du er i puberteten, har nemlig ekstra meget brug for energi og næring så du kan blive højere og udvikle dig som du skal.  

Mon ikke dine forældre vil hjælpe dig med at få det bedre, hvis de hørte hvordan du havde det? Nogle forældre kan blive vrede, men det er oftest fordi de bliver kede af det og sure på sig selv over de ikke har set at deres pige havde brug for hjælp. Hvis du synes det er for svært at sige det til dem kan du jo skrive et brev til dem ligesom du skrev et brev herind. På den måde får de tid til at tænke over hvordan de kan hjælpe dig før de snakker med dig. Du kan også vise brevet du skrev herind og mit svar. Du kan også gå til sundhedsplejersken på din skole og snakke med hende om hvad du kan gøre. Hvad tænker du mon om det?

Du nævner selv en ven du evt. kan tale med. Det er et godt forslag. Ved at tale med en ven, vil du måske opdage, du ikke er den eneste, der har det svært med kroppen og det er helt almindeligt i jeres alder, at gå med tanker og følelser, som er svære. Det kan derfor være godt at dele det med venner, måske I kan støtte hinanden. Men stadig vigtigt også at få talt med nogle voksne, som kan hjælpe og støtte dig.

Du må endelig kontakte os igen hvis du har brug for det. Det kan også være du vil have glæde af at læse mere om spiseforstyrrelser og selvskade på www.lmsos.dk? Jeg ønsker dig alt det bedste med på vejen.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat