Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har jeg brug for hjælp?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Jeg kan godt forstå, du er bange. Og jeg kan godt forstå, du spørger om hjælp. Hvor er det godt, du skriver herind! Jeg vil meget gerne prøve at hjælpe dig lidt videre.

Du spørger om, hvordan du kan komme væk fra at cutte og skade sig selv. På vores hjemmeside har vi faktisk skrevet nogle råd til, hvordan man kan stoppe med at selvskade. Du er nemlig ikke alene om at selvskade – og du er ikke alene om at prøve at stoppe. Du kan finde rådene lige her.

Måske kan du starte med at følge de første to råd – samtidig med, at du følger råd 3: “Fortæl det til nogen”.

Noget af det vigtigste er nemlig, at du får talt med nogen om, hvordan du har det. Når man har oplevet noget, der har været rigtig svært, har man brug for hjælp til at få det godt igen. Der skal være voksne, der passer på dig, og der skal være lærere, der sørger for, at du har det godt i skolen.

Har du nogensinde prøvet at snakke med dine forældre om de ting, der går dig på? Eller er dine forældre måske en en af grundene til, at du er ked af det?

Hvis du ikke synes, at du kan snakke med dine forældre om dét, der er svært, kan det være, du kan snakke med en lærer på din skole? Læreren kan hjælpe dig med at finde ud af, hvem der kan hjælpe dig – og læreren kan måske selv være en af dem, der hjælper og støtter.

Når man har oplevet noget, der har været svært, kan man også have brug for at snakke med en psykolog om det. Måske har du også selv tænkt lidt på det? Hvis du snakker med en lærer om det, kan hun/han fortælle, om der er en psykolog på din skole. Når man har været igennem noget svært, eller hvis man f.eks. selvskader eller går med selvmordstanker, kan psykologen hjælpe én med at få det godt igen.

Hvis du ikke helt ved, hvem du skal snakke med – eller hvordan du skal starte sådan en samtale – kan du SMS’e eller ringe herind til BørneTelefonen på nummer 116 111. Du kan også skrive til os på Chatten.

Vi vil meget gerne tale mere med dig om, hvad du kan gøre. Du har nemlig ret til at have det godt – både derhjemme, i skolen og inde i dig selv.
Og du er ikke alene. Der er mennesker, der kan hjælpe dig – nogle gange skal man bare lige finde ud af, hvem de er, og hvordan man kan få tingene sagt.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat