Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Goggel

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Sikke en ubehagelig oplevelse. Jeg kan godt forstå, du blev forskrækket. Desværre er det noget, man kan støde på, når man er på internettet, for nogle mennesker synes, det er sjovt at lægge den slags billeder ud.

Det, jeg bliver bekymret for, er at du skar dig i armen. Det får mig til at tænke, at det er ret vigtigt, at du får snakket med nogen om, hvad sådan en voldsom oplevelse kan gøre ved dig. Det er ikke noget, du skal gå alene med, når det har påvirket dig så meget.

Mon der er nogen, der har lagt mærke til, at du har skåret dig i armen? Dine forældre, en søster, en bror eller måske en veninde? Jeg ved, det kan være svært at vise sådan et sår frem, men jeg tænker som sagt, at det bedste vil være, hvis nogen får at vide, at det er sket. Både fordi det hjælper at snakke om det, der er sket, men også så du kan få noget hjælp, så det ikke sker igen.

Måske kan du skrive en besked til din mor eller vise hende det her brev på din mobil eller computer, eller måske vil du hellere snakke med en anden end din mor i første omgang? Hvem er rigtig god at snakke med?

Når skolen starter igen, kan du også gå ind til sundhedsplejersken, for hun er rigtig god at snakke med om kroppen - også når man oplever skræmmende ting med kroppen. Eller måske har du en sød lærer, du kan snakke med?

Jeg håber rigtig meget, at du kan finde det samme mod, som da du skrev brevet her til BørneTelefonen, og få fortalt til en du kender, hvad der er sket. Hvis du gerne vil prøve af, hvordan man kan fortælle det, kan du altid ringe her til BørneTelefonen på 116111 og snakke med en rådgiver, som er vant til at snakke med børn og unge om svære ting. Det er der mange, der gør, og det er helt gratis og anonymt.

De bedste tanker til dig fra BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat