Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg ved at blive sindssyg?l

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Tak for dit brev, hvor du på en rigtig god måde beskriver, hvordan du har det. Du spørger, om du er ved at blive sindssyg. Det er tydeligt, at du har det rigtig svært og har mange svære tanker og følelser. Men der er ikke noget, der tyder på, at du er ved at blive sindssyg. Du har brug for hjælp og støtte til at få det bedre. Jeg er sikker på, at det vil lykkes for dig, for du er rigtig god til at sætte ord på, hvor det gør ondt. Jeg vil meget gerne give dig nogle idéer til, hvem der kan hjælpe dig videre.

Jeg tror, mange unge kan genkende, at man lukker dig inde i sig selv og spiller et skuespil for omgivelserne. Der er mange, der gør det – det er normalt. Men det er ikke sundt. For hvis man skjuler hvem man er, kan man til sidst begynde at tro, at man ikke er god nok, som man er. Du er god nok, præcis som du er – med alt det, du indeholder. Måske kunne du langsomt forsøge at være mere og mere dig selv, når du er sammen med andre? Jeg er sikker på, at du vil opdage, at andre godt kan lide dig, når du er dig selv. Og når du er dig selv, kan du bruge noget af al den energi, du før brugte til at spille skuespil på at være sammen med andre. Det vil også gøre det nemmere for dig at finde en hjerteveninde.

Som mange andre, der også har haft det svært med sig selv, har du også prøvet at gøre skade på dig selv. Og følelsen er ofte kommet op i dig, når du hører noget bestemt musik. Musik kan få en i al slags humør. Du hørte noget musik, som mindede dig om en masse ting i din fortid. Du spørger, om du skal stoppe med at høre musik. Det synes jeg ikke, du skal. Men måske kunne du prøve at finde noget musik, der gør, at du får det bedre, når du lytter til det? På den måde kan musikken måske være med til, at du ikke får lyst til at skære i dig selv.

Omkring selvskade kan du overveje at søge information og måske rådgivning hos LMS (Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser & Selvskade). Dem kan du læse mere om på http://lmsos.dk/. De kan også hjælpe og støtte omkring spiseforstyrrelser.

Jeg synes, det er rigtig godt, at du har forsøgt at snakke med dine forældre om det, der er svært. Måske kunne det hjælpe dig, hvis du starter med at vise dit brev her til brevkassen til dine forældre? Brevet vil nemlig være rigtig godt til at fortælle dine forældre, hvor du har brug for hjælp. Og brevet vil kunne blive en god indledning til en god snak. Samtidig kan I overveje, om det kunne være en god idé, at du snakker med en psykolog.

På skolen er der også nogle voksne, du ville kunne snakke med. Måske har du en sød lærer, du tror, vil kunne hjælpe og støtte dig i hverdagen i skolen? Eller måske kunne sundhedsplejersken være en idé?

Jeg håber, du har fået nogle idéer, du har lyst til at afprøve. Hvis du har brug for flere idéer eller har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat