Brev

Er det gået for langt?

Hey bb,

jeg skriver fordi jeg er i tvivl om jeg har brug for hjælp..

Jeg cutter en del og har gjort det i snart et måned, og det har været næsten hver dag. Og så er jeg bange for jeg måske er ved at udvikle anoreksi, jeg er nemlig begyndt at spise en hel del mindre, og det har påvirket mit helbred, så nu har jeg ondt i mit hoved, svimmel, træthed, og kvalme når jeg så endelig spiser lidt, ville høre om jeg har anoreksi, eller om jeg er ved at udvikle det, eller om jeg skal snakke med mine forældre eller en lærer omkring det at jeg cutter, og det med at jeg måske har anoreksi… Tak på forhånd:)

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13 årige pige

Jeg kan godt forstå, at du er i tvivl om hvad du skal gøre og hvad du skal tænke. Det lyder som om, at du allerede har nogle tanker om, at du skal finde en anden måde, end at cutte og spise mindre.

Det er helt almindeligt, at man får nogle perioder i ens liv, hvor man har brug for hjælp, for ikke at cutte eller at sulte sig.

Jeg syntes, at det er en rigtig god ide, at du taler med dine forældre om det. De fleste forældre vil rigtig gerne høre, hvordan deres børn har det og gøre deres bedste for at hjælpe dem.

Om du har begyndende anoreksi er kun noget din læge kan bedømme. Det tænker jeg, dine forældre og du skal finde ud af, sammen med en læge. Her kan du også fortælle om dine spisevaner og det som det gør ved din krop.

Det kan også være at det hjælper dig at få talt med dine forældre, at du få det godt igen og begynder at spise.  

Jeg håber det bedste.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

LMS

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat