Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Deprission og selvskade

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

1000 tak for dit brev. Jeg vil prøve at hjælpe dig så godt som jeg kan.

Det lyder til, at du har det rigtig svært lige nu. Det er rigtig flot, at du nu har skrevet et brev til BørneTelefonen. Mon du også er klar til at fortælle det til dine forældre, eller en anden voksen du kender?

Når man har det svært, så er det ofte godt at dele sine tanker med andre. Hvis det er svært for dig at snakke om, så kunne du måske vise dem det brev, som du har sendt her til BørneTelefonen. Så de kan se, at du har brug for hjælp til at stoppe med at skade dig selv.

Du skriver, at du har haft en depression i 6 måneder og ocd gør, at du skal skade dig selv, før du kan lave andet. Mon du har talt med en læge om de ting?

Det er nemlig en læge eller psykiater, der kan give diagnosen depression og OCD. Lægen er vant til at tale med mennesker. Din læge er derfor også god at tale med, og kan guide dig i hvordan,  du bedst muligt kan få hjælp til at stoppe med cutte og få styr på ocd’en, så den ikke bestemmer, at du skal cutte. Så det ville være godt at få talt med en læge om det, så du kan få hjælp.

Derudover kan du også få rådgivning hos www.selvskade.dk , der sidder også dygtige rådgivere klar på telefon, chat og SMS. De ved en masse om cutting og du kan være anonym, når du kontakter dem.

Har du brug for at tale med en voksen fra BørneTelefonen, så er du også altid velkommen til at kontakte os igen på 116111

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat