Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Cutting og selvmordstanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære MK,

Tak for dit ærlige brev. Det er godt, du har skrevet. Jeg kan godt læse, at det er svært for dig lige nu og måske ekstra svært så langt fra DK med dit cutteri. Det er flot, du har haft overskud til at skrive og bede om hjælp. Det overskud og mod tænker jeg, du skal holde fast i og bruge til at få den hjælp, der skal til, så du kan få det godt i den sidste del af dit ophold.

Jeg læser dit brev, som om at du gerne vil blive og gøre dit ophold færdigt. Det er super sejt, at du har taget den udfordring op og er rejst til USA.

Jeg tænker, det er vigtigt, du får det fortalt til en voksen, så der kan blive lagt en plan for, hvordan du bedst bliver støttet i at få stoppet dit cutteri. Som du sikkert godt ved, er det ikke noget, som går væk af sig selv. Du skal have hjælp til at få brudt det mønster, du har med at cutte, og det er helt normalt ikke at kunne klare det selv.

Det er nødvendigt at have nogen at tale med, for selvskade er et symptom på, noget er galt, så hvis det skal stoppes, skal man have fat i årsagen. Gad vide hvad den tomhed du omtaler skyldes? Måske ved du det godt allerede?

Kunne det tænkes, at du fik det fortalt til dine forældre over Skype, så I sammen fik lagt en plan for, hvordan din værtsfamilie kunne støtte dig i den sidste tid? Jeg kan godt forstå, at du har mange tanker omkring, hvad der kan ske med dig, men jeg tror, at ærlighed er det vigtigste. Det er flot, du har fået fortalt det til din veninde derovre. Jeg tænker, at hun kan være en god støtte for dig, når der er lagt en plan, og en voksen eller flere er med til at tage ansvar for dig. Det kan være for hårdt for din veninde at stå med den viden alene. Der skal noget professionelt hjælp til, og så kan hun være en støtte for dig.

En måde, du måske også kan få hjælp på, er gennem

http://www.lmsselvskade.dk/
. Herinde står der forskellige måder, som du kan få hjælp på, bl.a. rådgivning og en mentor. Noget af hjælpen afhænger nemlig af, hvor man bor. Du kan derfor trykke på det her link:

http://www.lmsselvskade.dk/saadan-faar-du-hjaelp/

for at læse mere om det.

Jeg håber, at du kan finde lidt mere mod, og få det fortalt til dine forældre, så du kan få den hjælp, du fortjener, det er ikke i orden, at du skal være alene med alt det.

Desværre kan du ikke ringe eller SMS'e til BørneTelefonen fra USA, men du kan altid chatte med os. Der er dygtige rådgivere der sidder klar til at lytte.

Kærlig Hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat