Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

cutting

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år 

 

Hvor er det flot du skriver herind omkring din bekymring for din veninde, stor respekt for at du ønsker at hjælpe hende. Først vil jeg sige, at det er rigtig godt at høre at du har fået det meget bedre på din nye skole, og du er stoppet med at skære i dig selv.

Det lyder som om, at din veninde har det hårdt derhjemme med en stedfar der slår hende, så det er ikke så underligt hvis hun har det skidt.

Man kan ikke løse problemerne for andre, men man kan støtte ved at lytte. Som jeg læser dit brev, så hjælper du allerede din veninde. Alene det at du hører på hende og viser hende omsorg, er helt sikkert en stor trøst for hende. Måske kan det være en idé at kikke på denne hjemmeside

www.selvskade.dk

, I kan måske kikke på den sammen.

Jeg kan godt blive bekymret for, hvordan din veninde har det derhjemme! Når stedfaren slår og siger til din veninde, at hvis hun sladrer, så vil han komme efter hende, så tænker jeg på hvordan stemningen i øvrigt er i hjemmet?

Det er ikke i orden at slå og det er heller ikke i orden at stedfaren truer din veninde til tavshed, så jeg tænker at det vil være rigtig godt for din veninde at få hjælp af en voksen til at håndtere de ting der sker i hjemmet. Mon hun kan tale med sin mor om det, og fortælle hvad stedfaren har gjort og truet hende med? Mon, hendes mor kan hjælpe hende? Eller en anden voksen der kan hjælpe med, hvad der er bedst at gøre, for at få situationen i hjemmet til at blive bedre. Det kan være en voksen fra familien, en tante eller onkel. Måske er der en sød lærer på skolen eller i fritidsordningen, som hun eller I kan snakke med? Det er i hvert fald vigtigt, at hun får hjælp så hun ikke bliver slået og truet igen.

Har du tænkt på, om dine forældre kan støtte hende i at få hjælp? Det kan være, at de har overskud til at hjælpe, måske tage kontakt til skolen og fortælle læreren eller skolelederen om, at hun bliver slået derhjemme, og derfor har brug for hjælp.
Det kan også være en mulighed, at underrette kommunen anonymt. Det kan dine forældre gøre, så har kommunen pligt til at gøre noget ved sagen...mon det er noget de vil hjælpe din veninde med? Måske, skal du vise dem dit brev og mit svar, så de forstår hvad det handler om?

Din veninde er også meget velkommen til at ringe herind til BørneTelefonen på 116 111 for at tale med en af vores søde rådgivere, eller hun kan chatte med en rådgiver. Måske kan I sammen ringe herind eller chatte, hvis hun gerne vil have det.

Kærlig hilsen

BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat