Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Cutting

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pigeHvor er det godt, at du skriver herind. Det er første skridt i at hjælpe dig selv. Et skridt du selv med dit eget mod har taget og det skal du være stolt af. At du til sidst i dit brev beskriver, at du godt ved at det er forkert og virkelig gerne vil stoppe er endnu et tegn på, at der bor noget stærkt indeni dig, som du måske ikke selv har opdaget helt endnu. Jeg er lidt nysgerrig efter, om du har talt med nogen om de ubehagelige opkald? Kender dine forældre til opkaldene? Har du mon fået hjælp til måske at melde opkaldene til politiet? Jeg synes faktisk, at det lyder som om det er en sag de skal tage sig af, så du blot skal tænke på dig selv og at få det bedre. Jeg ved godt, at det måske nogle gange kan virke voldsomt, at skulle tale med politiet, men det er deres opgave at hjælpe til og måske kunne stoppe de skyldige. Når tingene håber sig op inden i en og man ikke kan få det ud gennem de almindelige kanaler, men bare har følelsen af, at det skal ud, så kommer nogen nogle gange til at gøre skade på sig selv. Det er bestemt ikke, som du selv skriver, en god løsning, men fornemmelsen af at få noget ud og at det på en underlige måde føltes rart at komme ud med al din smerte på den måde, som du skriver, er ikke så unaturlig. Men det der føles rart, er rigtig tit det, at få det ud, ikke selve den fysiske smerte. Kender du mon det? Man kan få indvendig smerte ud på mange andre og bedre måder. F.eks. ved at tale med nogen om, hvad man gemmer på af tanker og følelser. Det er ikke altid nemt, men i længden er det bedre og hjælper dig dybere inde. Giver det mon mening? Som du skriver bliver du måske senere i dit liv ked af de ar der kommer. Det viser mig at du tænker på din fremtid og det er god evne at have: Du ved at lige nu er tingene indeni dig ikke som de skal være, men du tror på en fremtid, som du tror kunne være lysere, hvis du får hjælp og det her stopper. Det er en fantastisk evne at have, at håbe på bedre og hjælpe sig selv i den rigtige retning. Derfor tænker jeg måske, at du kan bruge netop det håb og ønske til at turde tale om det svære og dit inderste med nogen, som kan hjælpe dig endnu mere på rette vej. Der findes et sted, som hedder LMS (Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade), som hjælper mennesker, der gerne vil stoppe med at skade sig selv. Måske kunne du kigge lidt på deres hjemmeside her:
http://www.lmsselvskade.dk/
Hos LMS har de mange forskellige måder, som de kan hjælpe og støtte dig.

Jeg ønsker dig alt godt. Kærlig hilsen Børnetelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat