Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange For Mig Selv! i:

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tak for dit brev. Jeg beklager, at vi ikke har haft mulighed for at svare de andre breve. Hvor er det stærkt af dig, at du skriver ind for at få rådgivning igen.

Jeg er glad for, at du skriver, at du ikke vil skade dig selv. Det tror jeg heller ikke er det, du ønsker for dig selv. Men lige nu lyder det til, at det alligevel er det, du kommer til at gøre, når tingene omkring dig presser dig, og du bliver ked af det. Jeg vil prøve at hjælpe dig så godt jeg kan.

Jeg bliver i tvivl, om der er nogen voksne, som ved hvordan du har det og det, du kæmper med? Det håber jeg, der er, for det er alt for tunge følelser og tanker selv at bære for dig. Hvis der ikke er nogen voksne, som ved det, så vil det være godt at finde en sød voksen, som du kan dele dine tanker med.

En voksen som kan støtte dig og hjælpe dig. Hvem mon du tænker, det kan være? Er de dine forældre, en lærer, en pædagog i fritidsordningen, en bedsteforælder, en venindes mor eller måske en helt anden… Når du har fundet en voksen, så håber jeg, at du har mod på at fortælle om, hvordan du har det og om dine tanker. Det kan være, at det vil være lettere at vise dit brev og måske mit svar til den voksne?

Jeg nævner alle disse muligheder, fordi jeg tænker, det er bedst, at der er nogen voksne, som er omkring dig, som bedst kan hjælpe dig, når du bliver ked af det, og tankerne begynder at bestemme, at du skal gøre skade på dig selv.

Jeg tænker, at du og dine forældre vil have glæde af at tale med psykologen på din skole. Psykologen kan hjælpe jer med, hvad der kan hjælpe, så tankerne går væk igen, og hjælpe så I sammen kan øve på, hvad du kan gøre i stedet for. Det er noget, psykologen ved hvordan kan gøres. Måske kan din lærer hjælpe, så psykologen får at vide, at du gerne vil have hjælp?

Det kan også være, at dine forældre selv vil ringe til Pædagogisk Psykologisk Rådgivning på jeres kommune og tale med en skole psykolog, om hvad der er bedst at gøre (det er gratis)?

Det, tænker jeg, vil være en god hjælp, så du får hjælp til at forandre tankerne af nogen, som er tæt på dig.

Du er altid meget velkommen til at ringe ind til os på BørneTelefonen på 116 111, hvis du har flere spørgsmål.

Kærlige hilsner til dig fra

BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat