Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

bange for at gøre som dem

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Hvor er det godt, at du har fået mulighed for behandling på psykiatrisk afdeling. Det lyder som om, det går fremad for dig. Jeg synes det er flot, at du allerede kan mærke fremskridt, og at du begynder at kunne styre din trang til cutting.

Når man får behandling, er det nemlig meget vigtigt, at man samarbejder med personalet. Fremskridtene skal jo komme fra dig og din vilje til at ændre dit liv. Og den vilje lyder det til, at du har. Det er godt.

Jeg kan godt forstå, at det er svært at være den yngste, og at du er bange for at blive en del af de andres dårlige stil. Det er nemlig svært at stå helt alene.

Mon det er sådan, at ALLE de andre har dårlig stil? Prøv at kigge dig omkring. Mon der er en enkelt, der har det som dig? Hvis der er, kunne det være en idé, at I støttede hinanden. Så er det nemmere at holde sig væk.

Ellers kan du måske betro dig til den af personalet, du har mest tillid til. Du kan selvfølgelig ikke sladre om de andre, men du kan måske få nogle råd til, hvad du kan gøre for at holde fast i dig selv, når nu du er den yngste.

Du kan også ringe eller sms'e til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på UngeChatten, når du synes, det er svært, og du har brug for at snakke med en rådgiver.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat