Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Why me?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år
Tak for dit meget lyriske brev, som har gjort stort indtryk på mig. Jeg synes, du er rigtig god til at beskrive stemninger og følelser på en måde, som virkelig berører. Du skriver nemlig om nogle af livets helt centrale ting, - behovet for at blive elsket, at blive lyttet til og blive accepteret. Og følesen af afmagt, vrede og fortvivlelse, der godt sommetider kan overmande en, hvis ikke man oplever at få kærlighed og accept.

Jeg synes, det er en meget stærk sangtekst, og jeg tror, den vil gøre et stort indtryk på folk som kender dig, hvis du lod dem læse den... Mon du har vist den eller andre af dine sange til nogen, du kender?

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at der ligger et stærkt ønske bag din sang og bag dine spørgsmål- nemlig ønsket om at blive elsket og have betydning for de mennesker, der kender dig. Jeg kender ikke dine livsomstændigheder, men når jeg læser din sang, får jeg indtryk af, at du føler dig meget alene med alle dine tanker og spørgsmål...

Jeg ville rigtig gerne give dig svar på dine direkte spørgsmål, som du stiller til sidst i brevet. Men det er store spørgsmål som har optaget mennesker i mange hundrede år, og jeg er bange for, at der ikke bare er enkle og klare svar til dem.

Ud fra din sang lyder det til, at du måske ikke har så meget lyst til eller mod på at tale med nogen om det her..? Men jeg tænker faktisk, det ville være godt, hvis du kunne få formidlet til nogen omkring dig, at du har de tanker og følelser, som får dig til at overveje, om det ville være bedre, at du slet ikke var her... Tror du, at du ville kunne gøre det? Evt. ved at give dem en kopi af din sang?

Hvis ikke, du kan komme i tanker om nogen, som du synes, du kan gå til, så vil jeg foreslå dig at logge på UngeChatten her på hjemmesiden, hvor du kan skrive direkte med en rådgiver.
Kærlig hilsen fra BørneBrvkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat