Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Voldsomme selvmordstanker og angst

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år. 

Det lyder til, at du har rigtig meget at tumle med. Du gør alle de rigtige ting. Det er godt, at dine forældre er med inde over, hvordan du har det. Du har nok ret i, at det er hårdt for dem. Det er det fordi, at de elsker dig og de vil jo så gerne hjælpe dig så godt de kan. Det kan være svært for forældre, når deres børn er kede af det. Det er samtidig deres opgave at hjælpe deres børn, så du skal endelig blive ved med at bruge dine forældre, selvom de synes det er svært. Jeg tror, at de vil synes det ville være endnu svære, hvis du ikke snakkede med dem om, hvordan du har det. 

Du har været ude for nogle ubehagelig og uheldige situationer i forhold til, hvad der er sket med dine forældre. Jeg tænker, at det slet ikke er så mærkeligt, at du har det skidt. Måske kan noget af angsten handle om, at du er bange for at miste din mor eller far. Det kunne måske være et sted at starte, hvis du skal snakke med en psykolog igen. Selvom du ikke føler samtaler med en psykolog har hjulpet dig, så synes jeg, at du skal blive ved med at snakke med én. Nogen gange skal man igennem mange timers psykolog forløb, før man kommer ind til kernen af det, der er svært. Det gælder om for dig ikke at give op. Du kan få det bedre!

Det kan sagtens være, at du ikke skal tage medicin resten af livet. Du skal måske se det mere som om, at det er en periode i dit liv, hvor det er en nødvendighed. Det er ikke det samme som, at du skal havde det resten af livet. Medicin skal man ofte tage i en periode før man ser eller mærker en virkning. Så du skal nok give det lidt mere tid. Hvis du stadig ikke føler, at det hjælper, så skal du snakke med din læge eller en psykiater om det og så kan det være, der findes en andre metoder, du kan prøve. Det er helt almindeligt, at man skal prøve forskellig hjælp før man finder den, der virker bedst på én. 

Hvis du søger inde på BørneTelefonens brevkasse, så kan du finde en masse brev fra børn og unge, som har angst. Det kan være, at deres breve og svarene kan hjælpe dig lidt. Du kan i hvert fald få et indblik i, at du ikke er den eneste, der har angst og har ting, der er svære. Du kan også bruge din mor som inspiration. Hun har været igennem en lang og svær periode i sit liv. Hun har heldigvis fået det bedre, så det et bevis på, at man kan få det bedre. Det er jeg sikker på, at du også kan, hvis du er i tæt samarbejde med dine forældre, læge og en psykolog. 

Jeg ønsker dig alt det bedste

Kærlig hilsen

BørneTelefonen. 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat