Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vil ikke livet

ER 11 og skriger snart af smerte

jeg lider virklig her hjemme

kan ikke mere

vil leve godt

vold skader virklig

har brug for voksen nu

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11-årige pige

Det er et bekymrende brev, som du har sendt til os. Du har nået et punkt, hvor du lider så meget, at du snart skriger af smerte, og måske har selvmordstanker. Derfor er jeg så glad for, at du rækker ud efter hjælp fra os. Det er et stort og meget modigt skridt, du har taget nu ved at sige, at du ikke kan klare mere. Jeg vil hjælpe dig, så godt jeg overhovedet kan.

Som jeg læser dit brev, handler det om, at du er udsat for vold, der hvor du bor - mon det er rigtigt opfattet?
Jeg er fuldkommen enig med dig: Vold skader, og det kan man ikke klare selv. Du har virkelig brug for voksne nu, som kan hjælpe dig at komme ud af den situation, og med at få et rart og godt liv.

Da problemerne er opstået i dit hjem, tænker jeg, at du nok ikke kan snakke med dine forældre. Mit allerbedste råd til dig er derfor, at du ser dig omkring og overvejer, om der er en fornuftig voksen i din nærhed som du kan fortælle det til? En voksen, som også kan tage ansvar for, at hjælpe dig til at opsøge den rigtige hjælp.
Det kan fx være en lærer eller en pædagog du kender – bare det er en person,  som du føler, at du kan have fuld tillid til. Hvem tænker du, at det kunne være?

Måske har du også brug for mere end at snakke med en voksen. Jeg spekulerer på, om du er i fare hjemme..? Hvis du er det, så er det vigtigt at du kommer væk fra volden, og hen til et sted hvor du er beskyttet og sikker.

Hvis du ikke kan finde en voksen i din nærhed, som du stoler på kan hjælpe dig, så skynd dig at kontakte os igen på 116 111. Vi vil gerne snakke med dig, og sammen med dig finde ud af, præcis hvordan du kan få den hjælp, som vil være allerbedst lige nu. Vi er på telefonen alle dage, året rundt, fra 11 til 02.

Hvis du kan mærke, at du er tæt på at knække helt, så er det også vigtigt, at du hurtigt får talt med nogen, imens du har det rigtig skidt.

Jeg håber, at du meget snart får den hjælp, som du har brug for og fortjener.

Mange kærlige tanker fra BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat