Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

VIL BEGÅ SELVMORD

hej bb idag der sage min veninde (i t spil men kende rhnden irl) AT jeg var grim osv og så sage jeg en af hednens hemligheder i det rum vi var inde i spillet o nu er hun helt vildt sur på mig og vil ik tilgve mig og hun er den eneste grund til jeg k begår selvmord og nu vil hun ik tlgive mig :'(

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12
Tak for dit brev. Jeg forstår rigtig godt, at du er ked af, at du og din veninde er blevet uvenner på nettet, i et spil. Det er svært, når man ikke kan blive tilgivet og bare gerne vil være gode venner igen. For jeg fornemmer, at det er det, du gerne vil. Er det mon rigtigt forstået?

Nogle gange kan man komme til at sige noget inde på nettet, som man aldrig ville sige i virkeligheden, og måske er det det, der er sket for jer? Man kan godt glemme lidt, at der sidder et virkeligt menneske, ja faktisk ens bedste veninde bag ved spillet. Jeg gætter på, at I måske ikke ville have sagt de ting om hinanden irl..? Tror du, at jeg har ret..? Jeg vil foreslå, at du prøver at fortælle helt ærligt til din veninde, hvordan du har det, og hvor meget hun betyder for dig. Mon det er muligt for dig..? Du kan jo evt. starte med at skrive det til hende og foreslå, at I mødes..?
Du skriver, at hun er den eneste grund til, at du ikke begår selvmord. Betyder det mon, at du har overvejet at begå selvmord, men at din venskab med hende har gjort, at du ikke ville det alligevel..? Og nu hvor I er uvenner, tænker du, at du vil begå selvmord? Hvis det er rigtigt forstået, så tænker jeg, at der måske er noget andet i dit liv, som er svært for dig..? Det er en alvorlig ting at overveje at begå selvmord, og det tænker jeg, at du må have brug for at snakke med nogle voksne om. Kender du mon nogle søde voksne, som du har tillid til og kan snakke med..? Måske en voksen der kender både din veninde og dig, som kunne hjælpe jer til at blive venner igen..? Det kunne måske være en sød lærer eller en af jeres forældre, hvis du synes, at du kan snakke med dem. Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med en rådgiver. Her har du mulighed for at fortælle alt muligt, og det er helt anonymt.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat