Brev

Verden er ikke for mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej kære du.

Hvor er det bare forståeligt, at du føler som du gør. For du har været udsat for en meget grov mobning – som slet ikke er i orden. Og stort set alle der har været udsat for så grov mobning fortæller, hvordan det får stor negativ betydning for deres selvværd og glæde i livet i lang tid bagefter.

Men der er en måde at få hjælp på. Jeg er ked af at du ikke føler, at du er blevet hjulpet nok af dine forældre og af dine lærere, da det er deres ansvar at passe på dig. Det virker som om at dine forældre forsøgte med efterskolen, men at det ikke viste sig at være den rigtige hjælp.

Du skal vide at uanset hvor mørkt det hele må føles nu – så er der muligheder for bedring, hvis du får den rette hjælp. Som du selv har oplevet de sidste seks måneder, så er det jo faktisk muligt at ændre på tingenes tilstand. Og det er jo virkelig positivt! Men for at andre kan hjælpe dig, er det vigtigt at du åbner op for, hvordan du egentlig har det.

Mon dine forældre ved, at du fortsat ikke er glad? De er nok også i tvivl om, hvordan de bedst kan hjælpe dig. Har du mon selv tænkt over, hvad du ønsker fra dem? Hvad skal der til for, at du føler dig støttet af dem nu og her?

Det lyder til at der er en masse tanker og følelser inden i dig, som fylder meget. Så jo mere du kan åbne op for dem, jo mindre tynger de dig måske også. Du skal vide at du igennem din læge kan få en tid til en psykolog, som vil have nogle redskaber til at du kan få det bedre. Du kan godt tage til lægen selv, når du er fyldt 15 år. Jeg vil klart anbefale at du forsøger at opsøge det, fordi du skal arbejde med flere forskellige udfordringer.

Der er jo ingen tvivl om, at der kan være en vis sammenhæng ml. mobningen, selvskaden (cutting og spiseforstyrrelsen) og de selvmordstanker, du beskriver. Det vil en professionel også være den allerbedste til at hjælpe dig med at få bearbejdet.

Måske du allerede kender til dette tilbud, men nævner det for en sikkerheds skyld. I LMS er de nemlig eksperter i både selvskade og spiseforstyrrelser. Derfor vil der nok også være god hjælp at hente der.

Du er enormt god til at beskrive, hvad du føler og hvilke tanker du gør dig. Det er en kæmpe styrke, som du også skal bruge aktivt, hvis du får mod til at tale med en professionel.

Jeg ved ikke, hvordan du definerer en “samfundstaber”, som du selv skriver. Men jeg tænker på en, som sidder og passivt ser sit liv gå i stå og ædes op af det mørke, som du beskriver. Men du har før holdt igen, selvom du havde skrevet afskedsbrev. Du har turde lukke kærlighed ind i dit liv, også selvom det kan føre til sorg og fortvivlelse. Og så har du skrevet herind. Det ville en “samfundstaber” aldrig finde energi til, hvis du spørger mig.

Selvom der måske føles mørkt hos dig lige nu, så husk – at mørke skygger kun kan leve, hvor der er lys. Det handler for dig nu om at få hjælp til at gøre lyset til det dominerende i dit liv igen. Det kan du bedst med støtte fra en professionel.

Du er også altid velkommen til at ringe ind til os på BørneTelefonen, sms’e eller chatte med os. Kig eventuelt på vores hjælp ved at klikke på følgende link: https://bornetelefonen.dk/faa-hjaelp/

Jeg ønsker det bedste for dig. Hilsen BørneTelefonen.

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat