Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

undskyld..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit brev til BørneBrevkassen hvor du beskriver, hvor svært du i perioder har det. Du fortæller, at du har skrevet mange af disse breve, samt at den mentor du har, er bevidst om hvad du kæmper med. Det er meget alvorlige tanker og følelser du beskriver. Jeg synes, du skal vide, at det er godt at du har en mentor der kender til dette, det er alt for meget at skulle stå alene med for dig.

Du beder i dit brev om hjælp og det har du også brug for og fortjent at få. Jeg tænker dog, at du skal have en anden hjælp end den BørneBrevkassen kan give dig via et brev. Jeg ved fra samtaler med andre børn og unge, som har eller har haft tanker om at livet er for svært at være i, at det kan være meget hjælpsomt at tale med andre der har haft det lige sådan. Jeg vil derfor gerne, give dig et par idéer til hvor du kan komme i kontakt med steder der kan tilbyde dig den støtte og hjælp. Det håber jeg er okay?

Du skriver ikke hvad årsagen er for den sorg du føler, hvis din sorg handler om et tab du har haft, så kan du kontakte den organisation der hedder Børn, Unge og Sorg. Her har du mulighed for telefon rådgivning, for at få individuelle samtaler, gruppe samtaler hvor andre sorgramte børn og unge deltager. Børn, Unge og Sorg har også et chatfora, hvor børn og unge kan chatte med andre i samme situation. Du kan læse mere om Børn, Unge og Sorg på deres hjemmeside, http://www.bornungesorg.dk/

Hvis din sorg ikke er opstået ved et tab, men mere handler om en følelse indeni dig, som du kan have svært ved at relaterer til en bestemt begivenhed i dit liv, så tænker jeg, at du skal kontakte Livslinien. Du kan både ringe dertil og skrive til dem på tlf. 70 201 201 eller på webadressen http://www.livslinien.dk/. På Livslinien sidder der rådgivere som taler med mange børn og unge hver dag. Børn og unge som har det lige som du beskriver. Måske kan det være en hjælp for dig at tale eller skrive med dem... Hvad tænker du mon om det?

Du beder i dit brev om nogle helt andre råd end du tidligere har fået. Jeg ved desværre ikke om de råd jeg her har givet dig opfylder dette? Men jeg håber, at det giver dig en idé om, at der ér hjælp at hente - at du ikke er alene om at have det rigtig svært med at finde vejen tilbage igen.

Jeg ønsker for dig, at du søger og tager imod hjælpen der findes, så du kan få en god og glad ungdom.

 
Pas godt på dig selv.  
De kærligste hilsner til dig fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat