Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

udmattet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 17 år

Tak for dit brev. Dejligt at se, at du i dette brev formår, at sætte ord på dine tunge tanker og følelser – det gør du rigtig fint.

Du lyder til at være en pige som andre kan lide f.eks. har du ikke svært ved at skabe nye venskaber. Lyder også til, at du sætter en ære i at være en ordentlig veninde og datter. Det er altid positivt når et menneske vil gøre det godt for andre, men hvis godheden bliver til, at man skal holde facade og ikke vil lave noget postyr/skåne andre når man selv har det skidt, så er den bare ikke så god længere. På en måde er den misforstået for dine veninder og dine forældre vil vel ikke ønske at du går og har det dårligt, vel?

Det kunne godt lyde på mig som om den depression du har haft i 8. klasse stadigvæk har lidt taget i dig. Depressive tanker er jo negative i natur og det er jo sådan nogle tanker du får sat ord på i dette brev. Det er for tungt at gå med selv og jeg tænker, at du skal have hjælp til at komme videre i dit liv.

Jeg bliver bekymret når du skriver, at du igen er begyndt at selvskade. Du skriver, at du gør det pga. kedsomhed og fordi det giver dig et kick. Det du måske oplever er, at selvskaden lindrer nogle af de negative følelser du har, men problemet er at de negative følelser hurtigt kommer igen. Samtidig fortæller mange unge som har selvskadende adfærd, at de oveni i de negative følelser også kommer til at skulle kæmpe med skam og skyldfølelse. Hvis du har lyst til at vide mere om selvskade, så kan du læse om det her: http://www.lmsos.dk/. Selvskade skal man have hjælp til at komme af med.

Jeg tænker, det er tid for dig at vise dine forældre hvordan du egentlig har det indeni. De skal hjælpe dig med at komme ud af det negative tankemønster. Du har muligheden for at vise dette brev til dine forældre, måske dette kunne være måden at starte samtalen med dine forældre på? Ellers kunne du skrive et nyt brev til dem. Det kan godt være du ansigt til ansigt har svært ved at sige hvad du føler, men på skrift synes jeg, at du gør det meget fint.

Jeg tænker, at et nyt forløb ved en psykolog vil gøre dig godt. Når man går til psykolog er det vigtigt, at være så ærlig som muligt, selvom det er hårdt, eftersom man dermed for mest ud af det selv. Der er ingen grund til at prøve at opretholde en facade, tværtimod.

Husk ingen skal være perfekte, ingen er perfekte og vi har alle brug for andres hjælp en gang imellem.

De varmeste tanker

Børnetelefonen. 

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat