Brev

TYK

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 23-årige

Tak for dit brev. Det lyder som om, at du har det rigtig svært. Hvor er det godt, at du skriver til os!

Med hensyn til dit arbejde, er det på ingen måde i orden, hvis dine kolleger driller dig med din vægt. Det er en problemstilling ved det psykiske arbejdsmiljø, som din chef skal gøre noget ved. Derfor vil jeg foreslå, at du går til ham eller hende, og fortæller om det. Inden du gør det, kan du evt. skrive nogle situationer ned, hvor du har oplevet drillerier, så du er forberedt på at beskrive det. Mht. det fysiske arbejdsmiljø kan du også gå til chefen og forklare, at stolen bag kassen ikke er til at sidde i for dig.

Hvis du har en kollega på arbejdet som du er tryg ved, kunne du spørge ham/hende om de vil gå med dig til en samtale og støtte dig. Hvis I har en tillidsrepræsentant, er det faktisk den persons ansvar, at lytte og støtte dig til at få det bedre på arbejdspladsen.

Er du medlem af en fagforening, kan du også kontakte dem direkte, eller læse på deres hjemmeside om chikane på arbejdspladsen. Hvis du ikke føler at nogle af disse ting virker, skulle du måske overveje, om det er den rigtige arbejdsplads for dig. For du fortjener ikke at have det dårligt når du er på arbejde, og der er måske noget andet, som ville være bedre for dig. Det kunne være en anden slags job, eller en uddannelse.

Der er rigtig mange der har svært ved at finde en kæreste. Og online-dating kan ofte være en mærkelig overfladisk og unuanceret måde at lære andre at kende på. Derfor kunne du måske prøve noget andet. Jeg tænker fx at du kunne finde nogle sociale aktiviteter i dit lokalområde, hvor der kunne være mulighed for at møde andre mennesker, få et større netværk, og eventuelt møde en sød pige. I din kommune er der sandsynligvis forskellige tilbud, som kunne være relevante for dig. Der findes alt fra kreative aftenskolekurser i fx keramik eller grafisk design, til frivilligorganisationer for ensomme unge (fx Ventilen - https://www.ventilen.dk/ensom/), og meget mere. Du kunne starte med at kigge på kommunens hjemmeside, eller gå ned og tale med dem i et Borgercenter. 

Hvis du nogle gange føler dig så fortabt, at du tvivler på om det hele giver mening, er der hjælp at hente. Og det kræver, at du rækker ud - ligesom du allerede gør ved at skrive til os. Næste trin er så at tale med nogen, der hvor du er. Jeg vil foreslå at du starter med at tale med den person, du er allermest tryg ved. Din far, mor, bedste ven, eller en anden. Ofte er det de nære relationer, der er allervigtigst når man er langt nede. Det er også en mulighed jeg vil foreslå, at du ser din læge. Der kan du fortælle om det, der går dig på, og sammen kan I forsøge at finde nogle løsninger, som forhåbentlig kan hjælpe dig. De løsninger kan være forskellige, og kan fx være henvisning til terapeutsamtaler. Det kan også være en henvisning til en fysioterapeut eller en anden form for fysisk træning. Det fysiske velvære hænger nemlig meget ofte sammen med det psykiske, og måske er en indsats på begge områder en god indgangsvinkel.

Jeg håber mit svar kunne hjælpe dig, og jeg vil ønske dig al mulig held og lykke fremover.

Mange hilsner, 

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat