Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Træt af alt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Tak for dit brev herind til BørneBrevkassen, det er godt du skriver hertil og fortæller om, hvor svært det hele er for dig. At du har taget et skridt og skrevet hertil, selv om du har det så svært, tænker jeg er rigtigt sejt gået af dig.

Det er slet ikke okay, den måde din kusine og hendes venner var på overfor dig. I Danmark er det forbudt at slå, og faktisk har man også pligt til at hjælpe en, som der bliver slået. Derfor var det faktisk heller ikke i orden, at din kusine "bare så på" - hun burde have hentet hjælp!

Jeg er lidt usikker på, hvad det er for nogle folk du skriver om, som også har slået dig. Uanset om det er familie eller andre, er der ikke nogen undskyldning, der giver voksne lov til at slå børn, lige meget hvordan børnene har opført sig!  

Jeg tænker på, om det er noget du kan tale med dine forældre om..? Selv om det måske kan føltes svært at tage hul på sådan en snak, kunne de måske være en støtte for dig? Kunne du måske skrive det i et brev til dem, på den måde kunne du få fortalt noget, der kunne være svært at sætte ord på.

Måske tænker du selv, at dine forældre ikke ville være de bedste for dig at tale med. Det kan være, du selv har en anden voksen i tankerne, en du har det godt med, og som du er tryg med at tale med..?

Jeg tænker også, du måske kunne kontakte din læge, og fortælle ham/hende om, hvordan du føler dig deprimeret. Du kan godt ringe til din læge, uden at dine forældre får det af vide. Det kunne være din læge kunne lytte til, hvordan du oplever det hele for tiden.

En anden mulighed for dig, ville være at kontakte BørneTelefonen på 116 111. Når du ringer til BørneTelefonen behøver du ikke fortælle dit navn, men nogle gange kan rådgiverne på BørneTelefonen alligevel spørge om, du vil fortælle det. Det kan være hvis de tænker, det ville være en hjælp til dig, at tale med en af Børns Vilkårs bisiddere. ( Du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil oplyse dit navn, selv om de spørger efter det.)

Bisidder ordningen kan du læse mere om, hvis du klikker her >>

Måske er det en støtte du kunne have brug for, hvad tænker du om det..?  

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen.

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat