Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tænker på at begå selvmord

Hej brevkasse jeg er begyndt at tænke på at begå selvmord eller bare på at forsvinde. Jeg hved ik hvorfor jeg begyndte at tænke på det jeg har brug for hjælp kh pige 11 år

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11 årige pige

Tak for dit brev. Hvor er det godt at du skriver til os.

Dit brev er på kun én linje, og det viser meget tydeligt, at du ikke har det godt.

Jeg synes, det er så godt, at du kan mærke, du har brug for hjælp, så vi får mulighed for at hjælpe dig.

Du er bare 11 år og du kan på ingen måde være alene om den følelse, du fortæller, at du har. Du har brug for en voksen at tale med, én der kan hjælpe dig.

Jeg kan ikke læse i dit brev om familie eller venner eller noget.

Hvis du er i en familie, har dine forældre pligt til at passe godt på dig. Det betyder, at de skal sørge for, at du har det godt og er tryg derhjemme. Du har ret til at være i et hjem, hvor der er tryghed og til at blive passet godt på.

Hvis du ikke har en voksen at tale med i din familie, så har du måske en voksen udenfor familien, du er glad for og kan tale med?. Måske er der en lærer, du er glad for og tør fortælle, hvordan du har det, også dine tanker om selvmord? Lærerne på en skole har  pligt til at sørge for, at deres elever har det godt.

Det kan også være en rigtig god idé for dig, at ringe til “Børentelefonen” på tlf. nr. 116111. Her kommer du til at tale med en voksen i telefonen, som er rigtig god til at lytte og til at svare og spørge. Du kan fortælle alt om, hvordan du har det. Også om, at du har tanker om selvmord, og at du ikke ved hvorfor.

Det er kun dig og den voksne i telefonen, der ved, hvad I taler om. Det er  “Anonymt”.

Hvis du er utryg og ikke bliver hjulpet derhjemme, har du også ret til at søge hjælp i din kommune. Der har de en anonym rådgivning for børn og unge.

Du kan selv ringe til kommunen, eller du kan bede “Børnetelefonen” på nr. 116111, om at hjælpe dig med at komme i kontakt med Kommunen. Du kan få en “bisidder” med fra Børnetelefonen, hvis du skal til møde med en fra kommunen. En bisidder er en voksen, der er med for din skyld, og som kan hjælpe dig med at forstå og huske, hvad der blev sagt ved mødet.

Prøv at klikke på linket Her og dernæst på det, der kommer frem. Der kan du læse lidt om, hvad rådgivning for børn og unge i kommunen er.

Jeg håber, mit brev kan give dig mod på at ringe til Børnetelefonen på nr. 116111. De er rigtig gode til at lytte og hjælpe dig.

Kærlig hilsen Børnetelefonen

 

 

 

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat