Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svær Deprimeret

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Mange tak for dit brev! Hvor er det bare godt, at du skriver!
Der er mange børn og unge, der oplever, det er svært at komme i puberteten. Der sker en masse hormonelt og med kroppen og man kan føle sig usikker og forkert. Af og til har man brug for hjælp til at komme igennem denne fase. Og lige nu tænker jeg du har brug for hjælp.

Alle mennesker rummer både styrker og svagheder. Fx kan man sige, at man skal være stærk for at kunne bære en stor sorg, men det er en svaghed, at man ikke tør sige det til nogen.
Det er også en styrke, at man kan kontrollere sit liv, men det er en svaghed, hvis man er bange for at fejle. Det er bl.a. fejlene, man lærer af og udvikler sig på baggrund af.

Det er helt normalt at græde, at være vred og at føle frygt. Man må gerne føle disse ting. Man må gerne reagere. Man må gerne græde. Det gør vi mennesker.
Hvis man kan grine, må man også kunne græde. Hvis man kan hviske, må man også kunne råbe.

Du lyder til at have en dejlig familie og det er dem, der skal hjælpe dig.
Det kan de ikke, hvis du ikke fortæller dem, hvordan du har det. De er voksne mennesker, og de kan godt tåle at blive kede af det.

Du skal nok prøve at opfatte det som omsorg, hvis de bliver kede af det. Deres liv går ikke i stykker, hvis du beder dem om hjælp. Tværtimod giver du dem muligheden for at være der for dig. Det er den opgave, man påtager sig, når man bliver forældre. Og man ved godt, at barndommen og ungdommen ikke altid er en dans på roser. De har jo selv været der engang. Alle voksne er børn, der bare er blevet ældre og mere erfarne. 

Jeg vil bl.a. foreslå dig, gerne sammen med dine forældre at I kigger på denne side: Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. De har både en telefonrådgivning og en sms-rådgivning, ligesom de også kan rådgive forældre.

Derudover tænker jeg, at det ville være godt for dig at få professionel hjælp til at takle de svære følelser.
Det kan du få af skolens psykolog, eller du og dine forældre kan finde en psykolog, som ikke har med skolen at gøre, hvis I synes, at det er bedst.
Hvis I gerne vil i kontakt med skolens psykolog, kan I finde vedkommende på skolens hjemmeside, eller I kan tale med din klasselærer om det.

Jeg håber meget, du får mod at få talt med dine forældre, så de kan hjælpe og støtte dig til at få det bedre.
Jeg tænker, at du måske kunne bruge dit brev til os, når du skal tale med dem, for du beskriver så flot, klart og tydeligt, hvordan det er at være dig lige nu. 

Mange kærlige hilsener fra
BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat