Brev

slevmord

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Dit svar kommer her:

Kære pige på 12 år.

Du skriver, at du virkelig har det dårligt og gerne vil dø. Hvor er det godt, at du skriver ind til os, så vi kan forsøge at hjælpe dig. Det kræver meget mod at åbne op om de ting, man synes er svære, så det er virkelig flot.

Du skriver, at du har forsøgt selvmord tidligere og kom på hospitalet. Hvor må det have været en svær oplevelse for dig. Jeg kommer til at tænke på, om du mon fik noget hjælp dengang? F.eks. kan man blive tilknyttet en psykiater eller en psykolog, som man kan snakke med om de svære ting.

Hvis ikke du fik det dengang, vil jeg råde dig til at søge den hjælp nu. Du kan snakke med din læge, som kan hjælpe dig og dine forældre med, hvor I skal søge hjælp.

Du skriver, at dine forældre ikke forstår dig. Hvor må det være svært at have det så skidt og ikke føle sig forstået. Men du skal vide, at du ikke er alene. Kunne du have mod på at sætte dig ned og snakke med dine forældre om det hele? Hvordan du har det, din krop og din selvskade?

Nogle gange kan det være virkelig svært at snakke om, og det kan være svært at få ordene ud. Så kan det hjælpe, hvis man har skrevet nogle ting ned på forhånd. Du kunne f.eks. sige, at du har det rigtig skidt og ikke har lyst til at leve. Du kan fortælle om selvskaden og dine tanker om din krop. Forhåbentligt forstår de alvoren af det, og så kan I i fællesskab finde ud af, hvordan man hjælper dig bedst. Hvad tænker du om det?

Fordi jeg kan forstå på dit brev, at du føler, dine forældre bodyshamer dig, så vil jeg også råde dig til at søge hjælp hos nogle andre voksne, du kender. Har du en moster, onkel, bedstemor eller måske en lærer, du er tryg ved? Måske kan du gå til dem først, så de kan hjælp dig med at tale med dine forældre om det på en måde, så de lytter til dig og forstår alvoren?

Hvis du synes, det er svært at få skrevet ned, hvad du skal sige, er du mere end velkommen til at ringe ind til os på BørneTelefonen på nr. 116111, så vil vi gerne hjælpe dig. Nogle andre, der kan hjælpe dig, er Headspace. Dem kan man både ringe, skrive og mødes med (anonymt og gratis), og i kan snakke om de ting, der er svære. Tror du, at du ville kunne kontakte dem?

Du er desværre ikke den eneste unge, der har det sådan, som du beskriver. Derfor findes LMS. De kan hjælpe mennesker som lider af spiseforstyrrelser og selvskade. Det tænker jeg måske kunne være relevant for dig at kigge på. Der kan du få både rådgivning og samtaleforløb, hvis du har lyst til det.

Til sidst vil jeg huske dig på, at der også findes en Psykiatrisk Akutmodtagelse. De står klar til at hjælpe, hvis alting bliver for svært, og man ikke kan se nogen udvej. Det kan f.eks. være, hvis du får selvmordstanker igen. Så hvis det hele en dag bliver for svært, kan du altid få hjælp hos dem.

Selvom du får rigtige mange ting at vide nu, vil jeg også gerne fortælle dig om muligheden for at få det, vi kalder en bisidder. Det er en voksen, som kan hjælpe dig med f.eks. at kontakte kommunen, hvis du ikke har det godt derhjemme. Det lyder det måske ikke til, at du har, når dine forældre får dig til at føle sådan og ikke hjælper dig i behandling. Du kan læse mere om det her.

Du kan jo prøve de ting af, som giver mest mening for dig.

Det kan være utrolig tungt at gå rundt med de tanker og følelser, du har lige nu. Jeg håber, du får mod til at snakke med nogen om det og får den rette hjælp, så du kan komme ovenpå igen og nyde livet til det fuldeste, selvom det måske virker helt umuligt lige nu.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Henvisninger Selvmordstanker

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat