Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

sidste råb om hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Hvordan har du fundet kræfterne til at komme igennem al dette?

Sygdomme der rammer både din mor og far. Papforældre, der har gjort ting, som du føler, er forkerte. Venner og en kæreste der ender i fængsel. Og andre ting, der også er svære. Samtidigt har du forsøgt at passe på din bror! For din bror betyder noget for dig – og du betyder noget for ham. Du har en mor, som altid har været din sten, og som du ikke vil forlade.

Når du fortæller din historie – så kan jeg godt forstå, at du må føle, at alle forlader dig. Det tror jeg, at alle i din situation ville gøre. Alle personer ville have svært ved at holde fast i sit selvværd, hvis de prøvede de samme ting i livet som dig.

Jeg har talt med unge, der ligesom dig har haft selvmordstanker. Sidenhen har de alligevel fået et liv, de fortæller, er godt.  Du har en vigtig ting til fælles med dem. Nemlig at du bliver ved med at holde fast i troen på, at nogen eller noget vil hjælpe dig frem i livet.

Håbet bor stadig i dig – ellers havde du ikke skrevet herind. Det beviser at du er en fighter – det skriver du også selv. Din mor og din bror er heldige. For de har dig, der blive ved med at kæmpe, selvom du næsten ikke har mere selvtillid tilbage. Og din krop føles helt slap.

At kunne dele sine tanker med andre er vejen frem. Ud fra det du skriver, må du være i tvivl om, hvem du kan tale godt med? Ikke alle unge har voksne omkring sig, de ’bare’ kan tale med. Ikke alle har lærere, de ’bare’ kan tage fat i. Måske hører de voksne ikke efter – eller de gør bare ingenting! Måske fordi, de ikke forstår, hvor hårdt alting føles for dig? Eller fordi de ikke ved, hvad de skal gøre?

På Headspace findes der voksne, der er gode at tale med. De forstår mange ting, fordi de er vant til at tale med unge. Unge, der ligesom dig, har haft mange svære ting i livet. De har talt med mange fightere, der ligesom dig ikke vil give op. De vil tale med dig, hvis du kontakter dem. Se her: Headspace

Livslinien er også en mulighed, du kan bruge. Her er der også gode mennesker, du kan tale med. Har du prøvet dem? http://livslinjen.dk

Du kan også bede din læge om at henvise dig til en psykolog. Du har mulighed for gratis hjælp. Se her: Gratis psykologhjælp – oversigt. Måske har du før haft samtaler med en psykolog? Hvis du har, og samtalerne ikke har hjulpet, er det en god ide at prøve en ny psykolog. Psykologer er forskellige – du skal finde frem til en, du taler godt med.

Hvem har du, der ville kunne hjælpe dig med at ringe til lægen? Eller måske følges med dig derhen? Du kan også ringe til lægen selv. Så kan du måske også fortælle, at du har talt med os. Måske vise både lægen og din mor dette brev og mit svar?

Du har altid os. Brug os. Du kan ringe på tlf. 116 111. Du kan også skrive ind til os igen, hvis du får brug for det. Eller bare vil fortælle os, hvordan det går. Eller chatte med os.

Ikke alle drenge har en søster, de kan kalde en fighter. Ikke alle mødre har en datter som dig, der ikke giver op – men skriver herind! Derfor tror jeg, at du kan bruge nogle af de muligheder, jeg har givet dig. Hvis de virker på en anden måde, end du har regnet med – så tag fat i os igen. Så må vi sammen tænke noget mere over, hvad du så kan gøre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat