Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

selvskade og selvmord

Hej bb

Jeg har de værste selvmordstanker jeg har virkelig lyst til og begå selvmord og komme væk fra alt

det kunne være meget bedre. Jeg cutter, brænder og tager masse af piller ? for at få smerten væk fra mit hoved…

Jeg vil bare gerne ud af det og ikke få flere ar og min mave bliver ødelagt af pillerne

Hvad skal jeg gøre

HJÆLP!

hilsen den pige der ikke kan mere

Pige, 18 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Jeg kan godt forstå, du har fået nok af at have det på den måde, for det er alt for meget smerte og voldsomme tanker at leve med i sin hverdag. Du har allerede taget det vigtigste skridt – nemlig at lytte til dig selv og række ud for at få noget hjælp til at komme vidrere.

Når man har så stor smerte, som du  beskriver, kan man føle sig tom og ensom, denne tilstand/følelse ændrer sig ofte når man får hjælp udefra. Støtten og hjælpen bliver mere mærkbar og tydelig, når man begynder at åbne op og fortælle (snakke eller skrive om) hvordan man har det. Jeg vil rigtig gerne opfordre dig til at finde en at snakke med, omkring de ting der fylder meget hos dig, det kan være et familiemedlem, en lærer/klubmedarbejder, en veninde eller en anden voksen du er tryg ved. Når man går med sine problemer alene, kan det nogle gange være svært at se mulighederne for at det kan blive anderledes, hvad tænker du om den ide?  

Vores tanker og følelser er meget komplekse og det er ikke altid, vi lige kan forstå hvor tankerne og følelserne kommer fra. Andres erfaringer, viden og tanker kan være meget værdifulde og brugbare, for at genfinde glæden og energien. Nu ved jeg ikke hvad smerten rummer, men kunne det være en mulighed for dig at søge støtte hos andre voksne?

Mange reagerer sådan, når man har det virkelig dårligt, så involverer man ikke andre personer, for det er så svært at gøre andre begribeligt hvor svært man har det, så man vælger at holde det for sig selv. Jeg har en fornemmelse af, at du måske går med alle disse tanker alene og det må være virkelig hårdt. Hvem i din omgangskreds eller familie, du kan tale med, når du har det svært? Eller måske har du mod på at tage hen til www.Headspace.dk, de har unge rådgivning, hvor man komme ind og snakke med en rådgiver - der er også chat. Måske er der en rådgivning i nærheden af dig.

Nu har du været ret åben i dit brev. Det får mig til at tænke på om, du måske oplever, at det med at skrive kan være hjælpsomt for dig. At det kan være en måde, som du kan få nogle af de svære ting ud af hovedet ved at få det ned på papir. Kunne det måske være en ide for dig at skrive dagbog eller måske en tankebog- digte?

Måske kan sådan en dagbog eller tankebog være med til at vise dig, hvordan du udvikler dig og får arbejdet med de dystre tanker og smerter i hovedet. Det kan være en stor styrke at blive bevidst om sine egne ressourcer og vilje – det er det, som bærer os igennem svære tider. Måske ville det også være en måde for dig, at komme igennem til dine gamle livsværdier og livslyst? Tror du, det kunne være noget for dig?

Jeg håber, du kan bruge mine tanker til noget, og jeg håber at du har mod på at tale med en voksen om hvordan du har det. Vi er i hvert fald klar på tlf. 116 111, når og hvis du har brug for at tale med os. Du er meget velkommen til at kontakte os igen. Enten her  eller så kan du ringe, sms´e eller chatte med BørneTelefonen.

De varmeste og kærligste hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat