Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmordstanker i længere periode.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng

Jeg kan godt forstå, at du blev bange, da du satte kniven op til halsen. Det må ikke have været rart at stå der alene og være så ked af det og bange. Hvor var det bare stærkt af dig, at du lagde kniven tilbage. Det er bare så godt, at du har skrevet et brev herind til BørneTelefonen, så jeg forhåbentlig kan hjælpe dig.

Man kan sagtens være fortvivlet uden umiddelbart at have nogle problemer. Nogle gange kan man have hovedet fuld af tanker og følelser og være frustreret og ked uden helt præcist at kunne sætte en finger på, hvad det lige er, der får én til at blive så ked af det. Måske kender du det?

At have selvmordstanker er alvorligt. Det er slet ikke tanker, som man skal gå rundt med alene. Du skriver, at det før har hjulpet dig at skrive med din kæreste. Hvor er du bare heldig, at du har en kæreste, som kan hjælpe dig med at komme på andre tanker. Jeg synes faktisk også, at det er ret flot, at du har fundet en måde at hjælpe dig selv på ved at skrive til din kæreste. Men selvom din kæreste kan hjælpe dig, så synes jeg, at det er meget vigtigt, at du får talt med en voksen om dine tanker.

Jeg tænker, at det vil være rigtig godt, hvis du fortæller din mor og/eller din far om dine selvmordstanker. Jeg er sikker på, at de vil sætte pris på at få det at vide. Måske ved de slet ikke, hvilke hårde tanker du går og slås med helt alene. De er dine forældre, og de ønsker helt sikkert, at du skal have det godt. De vil også kunne søge den hjælp, som du har brug for. Det kan være, at de ikke helt ved, hvordan de hjælper dig bedst. Så kan du måske fortælle dem om vores ForældreTelefon (35 55 55 57). De er meget velkomne til at ringe til os for at få gode råd til, hvordan de bedst støtter dig. 

Hvis det er svært for dig at snakke med dine forældre, kan du også fortælle det til en af dine lærere, en pædagog i fritidsklubben eller en helt tredje voksen, som du stoler på. Så kan han eller hun hjælpe dig med at fortælle det til dine forældre. Hvis det er svært for dig at få startet snakken om det, kan du altid vise dem dit brev og mit svar. Det kan nogle gange gøre det lidt nemmere.

Selvmordstanker er ikke noget, man skal gå med selv - det skal man have hjælp til. Det kan derfor være, at du sammen med de voksne finder ud af, at du skal tale med en psykolog. En psykolog kan man snakke med om hvad som helst, uden at man behøver at være bange for at gøre nogen sure.

Du har allerede vist at du er stærk og kan søge hjælp. Jeg håber meget på, at du vil bruge noget af denne styrke på at følge nogle af mine råd, så du ikke kan få mere hjælp til de svære tanker og følelser. Jeg tror også, at det vil gøre dig mere tryg ikke stå alene med det her. Når der er nogen, som ved hvordan du faktisk har det, kan de passe ekstra godt på dig. 

Herfra Børnetelefonen sender jeg dig mange tanker. Du er meget velkommen til at ringe, chatte eller skrive en SMS til os på 116111, hvis du igen oplever at selvmordstankerne bliver for stærke. Vi vil meget gerne hjælpe med dig. 

De varmeste hilsner til dig fra BørneTelefonen
 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat