Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmordstanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12 år.

 

Hvor er det bare godt, du har skrevet herind, tusinde tak for dit brev. Jeg kan godt forstå dig, når det hele bare ikke er til at holde ud for dig, og derfor tænker jeg også, at du gør helt rigtigt i at bede om noget hjælp – stærkt gået.

Jeg spekulerer på, hvordan du har det med dine forældre efter de fandt dig en af gangene. Kan du tale med dem om, at du fortsat har det svært. Måske kunne du vise dem dit brev herind til BørneBrevkassen sammen med mit svar? Måske spekulerer du over hvordan de kan hjælpe dig, det kunne måske være en mulighed for dem, at kontakte Børns Vilkårs ForældreTelefon, på 35 55 55 57. De kan ringe og tale med en rådgiver, mandag til fredag 11-23, og i weekenden 11-19, eller de kan skrive en mail til os. Mon, det vil være noget de vil gøre? 

Hvis du tænker, at det ville være svært, at tale med dine forældre, kunne det måske være en mulighed for dig, at tale med din læge? Du kan finde telefonnummeret til din læge, øverst i hjørnet på dit gule sygesikringskort. Vælger du, at tale med din læge, kan lægen måske hjælpe dig med, både hvordan du får noget støtte, men måske også hjælpe dig med, at tale til dine forældre, hvis du ønsker det? 
 

Jeg tænker på, om du kender den side, der hedder

www.selvskade.dk? Jeg vil opfordre dig til at se på siden. Derinde kan du helt anonymt skrive ind til en brevkasse ligesom Børns Vilkårs. Måske var det noget for dig? Inde på selvskade er det lidt ligesom ved Børns Vilkår, forskellen er den, at inde på selvskades hjemmeside er det udelukkende det område som dine udfordringer handler om, som de tager sig af.

Det kan også være du helt anonymt har brug for at tale med en af Børns Vilkårs dygtige rådgivere, det kan du inde på BørneTelefonen. Du kan gratis ringe til BørneTelefonen på 116 111.

Mange kærlige hilsner
 

BørneBrevkassen.

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat