Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmordstanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Når det føles som om, at livet er ved at trække dig med i et sort hul har man brug for en eller flere hænder som kan trække dig op igen. At du selv kan se du er fanget og ikke selv kan finde ud, fortæller mig noget om den styrke og modenhed, der bor i dig.

Når jeg læser det du skriver forstår jeg, hvorfor du ikke har det godt. Du har og har haft rigtig meget at skulle forholde dig til og være i.

Uden at vide det forestiller jeg mig, at du i en periode har kæmpet for at overleve og nu føler du måske slet ikke, at du lever? Og måske derfor kan det hele være lidt lige meget.

Jeg tænker at din mor måske virker fyldt op med alle hendes egne problemer og derfor ikke har overskud til dig?

Men.. Jeg får derfor lyst til at fortælle dig, at der er nogen der rigtig gerne vil lytte til dig og tage dig seriøst. På BørneTelefonen 116111 er der altid en voksen, der har vil høre din historie og hjælpe dig. Sammen kan I finde hvilke skridt, du skal tage for at komme op af det hul du føler dig fanget i.

BørneTelefonen kan være et trygt sted at starte. Her kan du fortælle om noget af alt det der fylder indeni. Du er anonym og du ved, at du fortæller din historie til en, der rigtig gerne vil lytte.

Du skal ikke klare det her selv og det er tid til at finde en måde at give dine forældre et "wake up call" på. Du har fortjent at have det godt. Lige nu har du bare brug for noget hjælp til at komme op af det hul der gør du ikke synes livet er værd at leve.

Du har allerede taget det første skridt ved at skrive herind. Nu bliver det næste at tale med nogen du stoler på, om hvad du har brug for så du kan få det bedre. Det kan være en voksen i dit liv, du tænker vil kunne give dine forældre et wake up call f.eks. en lærer, et andet familiemedlem eller en anden voksen du stoler på. Måske har du en ven eller veninde, der kan hjælpe dig med at snakke med en voksen? Det håber jeg, at du får gjort - så de ved, at du har brug for deres støtte og hjælp. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat